Hacı Naciye Ateş Okullarına "beyaz bayrak"

"Temiz Okul Sağlıklı Okul" projesi kapsamında Özel Hacı Naciye Ateş Okullarına "beyaz bayrak" verildi.

Hacı Naciye Ateş Okullarına
Eğitim 14.10.2016 08:47:12 2698 0

"Temiz Okul Sağlıklı Okul" projesi kapsamında Özel Hacı Naciye Ateş Okullarına "beyaz bayrak" verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen proje çerçevesinde, ilçemizde eğitim-öğretim faaliyetinde bulunan Özel Hacı Naciye Ateş Okulları´na, beyaz bayrak verildi.

Okul tarafından düzenlenen aşure etkinliğine katılan ilçe Kaymakamı Ali Türk burada yaptığı konuşmada, temizlik konusuna gösterilen hassasiyetten dolayı okul yönetimine teşekkür etti.

Öğrencilerin sağlıklı ortamda yetişmesinin önemine değinen Türk, "Temizlik bizim kültürümüzde çok önemli. Temizliğin olduğu yerde hastalık olmaz. Dolayısıyla okul müdürü arkadaşlarımızın göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Darısı diğer okullarımızın başına diyorum. Hedefimiz sağlıklı ve huzurlu bir eğitim olsun" ifadesini kullandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi İnce de ilçede bu yıl ilk defa bir okulun beyaz bayrak aldığını belirterek, bunun diğer okullara örnek olması gerektiğini vurguladı. 

Hedeflerinin bu sayıyı artırmak olduğunu bildiren İnce, "Çocuklarımızın hayatlarını ve şahsiyetlerini ifade edebilecekleri mekânlar oluşturmamız gerektiğini söylüyoruz. Beyaz bayrak almayı başaran Özel Hacı Naciye Ateş Okulları idarecilerini tebrik ediyor kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Hacı Naciye Ateş Okulları Genel Müdürü Resul Kesenceli ise, beyaz bayrak aldıkları için mutlu olduklarını belirterek, buna katkı sunan bütün personel ve öğrencilerine teşekkür etti.

Özel Hacı Naciye Ateş Okullarına verilen "beyaz bayrak", Türk ve  İnce tarafından okul yönetimine teslim edildi.