Hacı Fatma Tunç Kur´an Kursu dualarla devredildi

Darendeli Tunç Kardeşler, anneleri Hacı Fatma Tunç adına yaptırdıkları Kur´an Kursu´nu ilçe Müftüsü Ahmet Varol´a dualarla teslim etti.

Hacı Fatma Tunç Kur´an Kursu dualarla devredildi
Eğitim 18.12.2015 11:22:09 5442 0

 

  Türkiye´nin önde gelen tekstilcileri arasında bulunan Darendeli Tunç Kardeşler, anneleri Hacı Fatma Tunç adına yaptırdıkları Kur´an Kursu´nu Diyanet Vakfı Temsilcisi aynı zamanda İlçe Müftüsü olan Ahmet Varol´a dualarla teslim etti.

Diyanet Vakfı´na ait bin metrekarelik arsa üzerine, kısa bir süre önce yapımına başlanılan Hacı Fatma Tunç Yatılı Kız Kur´an Kursu, iç teşrifatının tamamlanması ile hizmete hazır hâle geldi.

Tunç Kardeşler, kurs binasında devir teslim öncesi incelemelerde bulunarak inşaatı yapan müteahhit Tebernuş Kaçaman´dan bilgi aldı. 70 öğrenci kapasiteli olarak yapılan kız Kur´an kursu, modern ve estetik bir tesis olarak hizmet verecek.

Tunç Kardeşlerden Hakkı Tunç, Darendeli mutasavvıf âlim Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi´nin katkılarıyla ilim ve kültür beldesi hâline gelen Darende´ye böyle güzel bir Kur´an Kursu kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Hulûsi Efendi Hazretleri bizlere; ´Oğul İstanbul´a gidin, ticaret yapın, vatanınıza milletinize, beldenize, hizmet edin.´ demişti. O günden sonra Allahu Teâlâ nasibimize genişlik verdi ve hiç darlık çekmedik. Hulûsi Efendi, hayatının büyük bir bölümünü ilme, irfana, Kur´an hizmetlerine adayarak, bizzat insanı eğiterek, bizlere hep örnek ve önder oldu. O, Hak rızasını ilim, irfan ve irşatta arayıp bulmuş bilge bir kişiydi. Onun hayatı, Şeyh Edebali´nin Osman Gazi´ye en büyük düstur olarak gösterdiği; ?Oğul, insanı yaşat ki devlet yaşasın.´ prensibine göre şekillenmişti. İnsan, ancak ilimle hayat sahibi olacağından Hulûsi Efendi de, hem ilmin gelişmesine hem Kur´an hizmetlerinin artmasına yol açacak imkânları hazır kılmakla uğraştı ve bize bu bilinci miras bıraktı. Bugünde bu hizmeti yapabilmişsek ona borçluyuz." dedi.

Ömrü Cenab-ı Hakk´ın yolunda samimiyet, ihlâs ve hizmetle geçen, imrenilecek dolu dolu bir hayat yaşayan Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi´yi rahmetle ve minnetle andıklarını ifade eden Tunç Kardeşler, Hulusi Efendi´nin hizmetlerini günümüzde devam ettiren, kursun yapımında kendilerine önderlik eden Es-Seyyid Osman Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş Efendi´ye de ayrıca teşekkür etti.

İlçe Müftüsü Ahmet Varol da, "Bu dinin yaşanması için nasıl mabetlere ihtiyacımız varsa, hafızlık kurslarına da ihtiyacımız var. Darende´ye bu güzel eseri kazandıran, vesile olan Tunç Ailesine ve Hulûsi Efendi Vakfı Başkanı Hamidettin Ateş Efendi´ye teşekkürlerimi sunuyorum." açıklamasında bulundu.

Tunç Ailesi daha sonra müftülük binasına geçerek içerisinde spor salonu, geniş bir kütüphanesi, eğitim salonları ve pansiyonu bulunan kursun, Diyanet Vakfı´na devrine ilişkin belgeyi dualar eşliğinde imzalayarak teslim etti.