Hacı Ali Beyhan´ı arama çalışmaları 4. gününde

İlçemizin Zaviye Mahallesi´nde ikamet eden Hacı Ali Beyhan´ı arama çalışmaları devam ediyor.

Hacı Ali Beyhan´ı arama çalışmaları 4. gününde
Gündem 21.11.2015 18:48:07 2690 0

 

Hacı Ali Beyhan´ı arama çalışmaları 4. gününde

İlçemizin Zaviye Mahallesi´nde ikamet eden Hacı Ali Beyhan´ı arama çalışmaları 4. gününde devam ediyor.

Gün içerisinde AFAD, Darende Arama Kurtarma (DAKUT) ve Elazığ ve Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri, su altı kameraları ve karadan yaptıkları tarama ile herhangi bir sonuca ulaşamadı.

Yarın AFAD Genel Merkezi´nden gönderilecek su altı görüntüleme cihazı ve sonar destekli su altı arama cihazları ile Güldoruk mevkiinde aramalar yapılacak. Çalışmalara destek vermek için Mersin´nden 4 kişilik takviye dalgıç gurubuda aramalara katılacak.

Öte yandan Belediye başkanı ve İlçe Jandarma Komutanı çalışmalara katılarak yetkililerden bilgi aldı. Aile yakınları ile görüşen Başkan Süleyman Eser ve Üsteğmen Rauf Özgenç geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Hacı Ali Beyhan´ı arama çalışmaları 3. gününde 

Namaza gitmek için evden çıkan ve daha sonra kendisinden haber alınamayan Hacı Ali Beyhan´ı arama çalışmaları 3. gününde.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Darende Arama Kurtarma (DAKUT) ve Elazığ ve Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği ekipleri, üç gün önce kaybolan alzaymır hastası Hacı Ali Beyhan´ın (86) bulunması için Tohma Kanyonu´nda çalışma yürütüyor.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Sualtı Arama Kurtarma Amiri Murat Karatutlu, gazetemize yaptığı açıklamada, bugün Güldurok mevkisinde arama yaptıklarını söyledi.

Su altı kameralarıyla kanyonun kenarındaki kayalıkların altına baktıklarını anlatan Karatutlu, "Ekibimiz, su altı kameralarıyla kayalık ve dar geçitlerde yaptığı aramada tam olarak net olmayan, fakat insan silüetini andıran görüntü elde etti. Bu görüntüleri yakınlarına izlettik. Onlar da görüntünün babalarının kıyafetine benzediğini belirtti" dedi.

Karatutlu, bu görüntünün çekildiği noktaya ucunda demir çengel bulunan profil uzattıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirterek, "Vaktin geç olması sebebiyle arama kurtarma çalışmalarımıza yarın devam etmek üzere ara verdik" ifadesini kullandı.

Murat Karatutlu, yarın görüntünün elde edildiği noktada çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

 

Hacı Ali Beyhan´ı arama çalışmaları 2. gününde 

Namaza gitmek için evden çıkan ve daha sonra kendisinden haber alınamayan  alzaymır hastası Hacı Ali Beyhan (86) için Tohma Kanyonu´nda arama çalışmaları devam ediyor. Aramaların 2. gününde Beyhan´a ait olduğu tespit edilen ayakkabının bir eşi bulundu.

Somuncu Baba Külliyesi´nde yatsı namazını kılmak için evden çıkan ve daha sonra Tohma Çayı´na düştüğü tespit edilen  Beyhan için arama çalışmaları 2. gününde aralıksız olarak sürdürüldü. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) arama kurtarma, Darende Arama Kurtarma Ekipleri (DAKUT) nin yanı sıra, bugün itibari ile Elazığ ve Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliği´nden gelen 9 kişilik dalgıç ekibi de arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

Tohma Kanyonu´nda AFAD arama kurtarma ekipleri ve vatandaşlar kıyı taraması yaparken, su altı arama kurtarma ekipleri de Beyhan´nın kameraya yansıyan siluetinin görüldüğü alandan 10 kilometre mesafede, Darende´nin doğusu istikametine doğru arama çalışmaları yürüttü. Tohma Çayı´nın debisinin yüksek olması ve su yatağının derin bir kanyon içerisinden geçiyor olması arama kurtarma ekiplerine zaman zaman zor anlar yaşattı.

Yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Sualtı arama kurtarma amiri Murat Karatutlu, arama çalışmalarına çok sayıda ekibin katıldığını belirterek, ?Sabahın erken saatlerinden itibaren, olayın olduğu yerden  ekiplerimiz arama çalışmalarına başladı. Dalgıç arkadaşlarımız kısa zaman sonra Hacı Ali Beyhan´a ait ayakkabıyı kanyon içerisinde buldu. Çocukları da ayakkabıyı teşhis etti.  Arama çalışmalarını daha çok Tohma Kanyonu içerisindeki ?Güldurok? mevkiinde yoğunlaştırdık. Burada çok büyük kayaların tohma yatağında olması, suyun dar geçitlerden akışı ve sel birikintilerinin fazlaca olması, burada bir yerlere takılma ihtimalini güçlendiriyor. Dalgıç arkadaşlarımız birkaç dalış yaptı fakat suyun kayaların altına girip dar geçitlere çekmesi nedeniyle istenilen düzeyde dalış yapamadık. Daha sonra profil üzerine sabitlediğimiz sualtı kameraları ile çekimler yaptık ve inceledik fakat hiçbir sonuç elde edemedik. İnşallah yarın da yoğun bir şekilde arama tarama çalışmalarımızı sürdüreceğiz.? dedi.

Kayıp Beyhan´nın yakınları ise arama tarama faaliyetlerine katılarak ekiplere destek oldu.

Öte yandan mahalle sakinleri ise kendi imkanları ile tırmık ve çengelli demirler ile tohma yatağı üzerindeki birikintileri temizleyerek arama kurtarma ekiplerine destek verdi.

Darende´de dün akşam saatlerinde namaza gitmek için evden çıkan fakat daha sonra haber alınamayan Hacı Ali Beyhan´ın (86) arama çalışmalarına devam ediliyor.

 

Namaza gitmek için çıktı birdaha dönmedi


Edinilen bilgiye göre, 19 Kasım 2015 akşamı Zaviye Mahallesi´nde ikamet eden 86 yaşındaki alzeihmer hastası Hacıali Beyhan, yatsı namazı için evden ayrıldı. Eşiyle birlikte yalnız yaşayan Beyhan eve dönmeyince, yakınları durumu emniyet güçlerine bildirdi. Mahalle´de arama yapan ekipler Beyhan´ı bulamayınca, Somuncu Baba Külliyesi´nin güvenlik kameraları incelendi. Kameralarda namaz kılmak için cami tarafına geldiği, daha sonra Tohma Çayı´nın kenarındaki ahşap yoldan mesire alanlarına doğru gittiği ve geri dönmediği tespit edildi. Kamera kayıtlarını detaylı inceleyen ekipler,Hacı Ali Beyhan´ın görüntüden kaybolduktan 6 dakika sonra suda siyah bir sülüetin geçtiğini fark edince, yapılan detaylı incelemeyle görüntünün Hacı Ali Beyhan´nın olduğu tespit edildi. Vaktin geç olması sebebi ile arama çalışmalarına başlanılamadı.

Günün ilk ışkıları ile birlikte arama çalışmalarına başlayan Malatya İl Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü ekipleri, Tohma Kanyonu mevkiinde 2 kilometrelik güzergah da karadan yaptığı arama çalışmasında herhangi bir sonuç alınamayınca, Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Su altı arama kurtarma ekiplerinden destek istendi. Kısa bir süre sonra ilçeye gelen ekipler, Tohma Kanyonu´nda su içerisinde gün boyu yaptığı aramada hiçbir bulguya rastlamadı.

Büyükşehir Su altı arama kurtarma amiri Bahattin Yıldırım Darende Habere yaptığı açıklamada, İl AFAD ve Darende sivil kurtarma ekipleri ile birlikte arama çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, ilk olarak şahsın muhtemel olması gereken güzergahlara yoğunlaştıklarını söyledi.
Göz ve ayak ile tarama yaptıklarını aktaran Yıldırım: ?Dalgıçların dalış yapabileceği uygun bir yer yok. Olayın olduğu yerden ıslah olan yere kadar görsel ve elle aramaya devam ediyoruz. Tek şüphelendiğimiz yer ?Güldurok? mevki, buraya da dalgıç ve dağcı marifeti ile yapacak hiçbir şey yok.? dedi.

Durumu haber alan çocuklarından Gümrük ve Ticaret Bakanlığında Daire Başkanı olan Osman Nuri Beyhan ile Sakarya Üniversitesi´nde Doçent olan Ömer Beyhan, ilçeye gelerek arama çalışmalarına katıldı.

Ekipler, hava kararması üzerine arama tarama faaliyetlerini durdurarak çalışmalarına bir sonraki gün devam etmek için ara verdi.