Günpınar´da yangın korkuttu

Günpınar Şelalesi yakınlarında çıkan yangın, bir avuç yeşil alanı yok ederken korkuya neden oldu.

Günpınar´da yangın korkuttu
15.08.2017 08:21:46 1250 2

İlçemizin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Günpınar Şelalesi yakınlarında çıkan yangın, bir avuç yeşil alanı yok ederken korkuya neden oldu.

Doğal güzelliği ile yeşil dokusunun yaşatılmaya çalışıldığı Günpınar Vadisi´nde henüz belirlenemeyen sebepten dolayı yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, şelale yanındaki kuru otluk alanda başlayan yangın daha sonra yamaçlardaki yeşil alana sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın, rüzgârında etkisiyle Yokuş mevki ile şelale arasında kalan kısımda etkili oldu.

Vatandaşların itfaiyeye haber vermesiyle kısa sürede olay yerine gelen Darende İtfaiye Amirliği ekipleri, kayalık alanda devam eden yangına müdahalede zorlanınca yardıma mahalle sakinleri yetişti.

Bir saate yakın süren söndürme çalışmalarının ardından yangın kontrol altına alındı. Yangın sonrası bir süre soğutma çalışması yapıldı. Yangından 4 dönüm yeşil alan etkilendi. Evlere ulaşmadan söndürülen yangın paniğe de neden oldu.

Günpınar Mahalle sakinleri ilçenin önemli turizm merkezi arasında gösterilen şelalenin hoyratça kullanılmasına tepki göstererek, kontrollerin sıklaştırılmasını ve ateş yakılması konusunda çeşitli tedbirlerin alınmasını istedi.

Yangının nerden nasıl çıktığı yetkililer tarafından araştırılıyor.


Anahtar Kelimeler: Günpınar yangın korkuttu