Günpınar Şelalesi beyaz gelinliğini giydi

Günpınar Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayrı güzellik sunuyor.

Günpınar Şelalesi beyaz gelinliğini giydi
Gündem 15.02.2020 10:22:00 4558 1

Doğal güzelliğiyle öne çıkan Günpınar Şelalesi'nde, ilçemizde yaşanan yoğun kar yağışının ardından kartpostallık manzaralar oluştu.

İlçemiz merkezine 5 kilometre uzaklıkta yer alan Günpınar Mahallesi’ndeki kaynak suyundan oluşan Günpınar Şelalesi, ziyaretçilerine her mevsim ayrı güzellik sunuyor.

Kar yağışı ile beyaza bürünerek adeta gelinliğini giyen şelalede, hava sıcaklığının gece sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesi nedeniyle 3-4 metre uzunluğunda buz sarkıtları oluştu.

Yazın serin havası ve çevresindeki yemyeşil bitki örtüsüyle, kışın da kar ve buzla bütünleşen eşsiz manzarasıyla ziyaretçilerin ilgisini çeken şelale, seyrine doyum olmayan görüntüler oluşturdu.

Şelaleyi görenler hayran kalıyor

Şelaleyi ziyaret eden vatandaşlardan Mithat Böke, gazetemiz muhabirine, beyaza bürünen ve kısmen donarak metrelerce yükseklikte buz sarkıtları oluşturan şelalenin gelenleri büyülediğini söyledi.

Şelalenin kışın farklı bir güzelliğe büründüğüne belirten Böke, "Burası yılın dört mevsimi insanları büyüleyen bir yer. Kış ayında da şelalenin kısmen buz tutması ve karla kaplanması olağanüstü bir güzellik oluşturmuş. Ben herkese burayı mutlaka gelip görmelerini tavsiye ediyorum. Aileleri ve sevdikleri ile birlikte çok keyifli ve güzel vakit geçirecekleri olağanüstü güzel bir yer." ifadelerini kullandı.