Günpınar Şelalesi´nde turist yoğunluğu

İlçemizin Günpınar Mahallesi´nde bulunan ve kendi adını taşıyan kanyondan gelen kaynak sularıyla beslenen Günpınar Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu.

Günpınar Şelalesi´nde turist yoğunluğu
Gündem 22.06.2018 11:37:24 1323 0

İlçemizin Günpınar Mahallesi´nde bulunan ve kendi adını taşıyan kanyondan gelen kaynak sularıyla beslenen Günpınar Şelalesi, yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası oldu.

İlçemize 5 kilometre uzaklıkta bulunan kırsal Günpınar Mahallesi´ndeki şelaleye, yerli turistlerin yanı sıra Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerinden gelen Araplar da ziyaret ediyor.

Sıcak yaz günlerinde serin bir adres olarak buz gibi suya zaman zaman serinlemek için giren turistler, büyük bir beğeni ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Dört mevsim turizme açık olan Günpınar Şelalesi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ilçemizde duraklarından biri oluyor.

?Muhteşem bir doğa harikası?

Günpınar Şelalesi´nde Gaziantep´ten gelen bir misafir, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, tabiat harikası olan şelaleyi ailecek görmek için geldiklerini söyledi.

Darende´nin eşsiz güzelliklere sahip olduğunu ve gördüğü en güzel yerlerin başında geldiğini anlatan misafir, ulaşım ve otopark sorunu çözüldüğü takdirde sıcak yaz günlerinin en serin adresi olacağını dile getirdi.

İlk defa ailesi ile birlikte geldikleri şelaleden çok etkilendiğini belirten misafir, ?Muhteşem bir doğa harikası. Elimden gelse bir ay burada kalır ve yaşayabilirim. Buraya ilk defa geliyorum. Şelalenin vermiş olduğu serinlik, kayaların içerisindeki doğal güzellik gerçekten görülmeye değer. İlk defa gören biri için görselliği ve güzelliği insanı cezbetmeye, kendine çekmeye yetiyor.? dedi.

Ankara´dan Doğu´ya seyahat eden diğer bir misafir ise yol güzergâhındaki Darende´yi keşfetmek için şelaleye geldiğini söyledi.

Derin bir vadi içerisindeki kayaların arasında etkileyici bir görselliğe sahip olduğunu vurgulayan diğer misafir, ?Burayı çok sevdim. Her yer yeşillik ve tabiatıyla doğası olan bir yer. Buraya ilk gelişim ama mutlaka tekrar arkadaşlarımla ve gezmeyi seven ailem ile gelmeyi düşünüyorum. Fotoğraf çekmek isteyenler için harika bir mekân onun haricinde çok memnun kaldığım bir yer.? diye konuştu.