Genç ressamın başarılı çizimleri beğeni topluyor

Çetin, resim öğretmenine kızarak eline aldığı karakalem sonrası ortaya çıkan tablolarıyla beğeni topluyor.

Genç ressamın başarılı çizimleri beğeni topluyor
Gündem 20.08.2022 10:06:00 5943 0

İlçemiz Zaviye Mahallesi’nde yaşayan Hatice Kübra Çetin, resim öğretmenine kızarak eline aldığı karakalem sonrası ortaya çıkan tablolarıyla beğeni topluyor.

Abisinin doğum günü için öğretmeninden resmini çizmesini isteyen Çetin, olumsuz dönüş alınca kolları sıvayarak henüz 15 yaşında çizimlere başladı.

Bu yıl Özel Hacı Naciye Ateş Okulları’ndan mezun olan Çetin, 3 yıl içerisinde 2 yüze yakın portre çizimine imza atarken birçok yarışmaya katılarak da çeşitli ödüller aldı.

Güzel sanatlar fakültesine gidebilmek için sınavlarına hazırlanan genç ressam, aynı zamanda sosyal medya üzerinden ücretli resimler çizerek gelir elde ediyor.

Kendisini geliştirerek, resim alanında ilerleyerek akademik kariyer hedefleyen Çetin, ileride bunu profesyonel olarak yapmak istiyor.

Hatice Kübra Çetin, gazetecilere, öğretmenine kızarak başladığı resme ilgisinin her geçen gün arttığını, sonradan yeteneğini keşfettiğini söyledi.

Ailesinin de desteğiyle evdeki kısıtlı ortamında çizimlerini sürdürdüğünü anlatan Çetin, resimlerde daha çok portre üzerine yoğunlaştığını ve bunu da abisine borçlu olduğunu vurguladı.

Çetin, karakalemi ve fırçayı akademik anlamda daha ileriye taşıyıp dijitalle buluşturmak istediğini anlatarak, ileride ismini resim alanında duyurmak istediğini aktardı.

Şuan daha çok karakalem ve yağlı boya üzerine çalışmayı sevdiğini kaydeden Çetin, “Tabii ki bütün farklı teknikleri çalışarak kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Olumlu anlamda tepki ile başlayan süreçte öğretmenimin katkısı çok büyük. Şimdi Malatya'ya her gün kursa gidip geliyorum. Burada resim üzerine zorlu bir eğitim alıyorum. İnşallah sonbaharda güzel sanatlar fakültesinin sınavlarına gireceğim. Şuan için tek hedefim üniversite okumak ve güzel bir kariyer yapmak.” diye konuştu.

Çetin, ilk hedefinin öğretmenlik olduğunu, bununla birlikte ülke çapında tanınan bir ressam olmak istediğini sözlerine ekledi.