Fizik Tedavi Hastanesinin temel kazı çalışması başladı

Sağlık Bakanlığı tarafından ilçemize yaptırılan 50 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi´nin temel kazı çalışması başladı.

Fizik Tedavi Hastanesinin temel kazı çalışması başladı
Sağlık 6.11.2018 08:19:53 1654 0

Sağlık Bakanlığı tarafından ilçemize yaptırılan 50 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi´nin temel kazı çalışması başladı.

22 milyon liraya ihale edilen Fizik Tedavi Hastanesi´nin temel kazı çalışmasında incelemelerde buluna Belediye Başkanı Süleyman Eser, Anadolu nun maneviyat merkezi,  doğa turizmi ile adından sıkça söz ettiren Darende´nin, sağlık turizmi ile de önemli bir çekim merkezi olacağını söyledi.

Yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alana Eser, ?Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, sağlık alanında bölgenin en prestijli hastanesi olacak projemizin hayata geçtiğini görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. 50 yatak kapasiteli olacak hastanemiz, ilçemizin tanıtımına da önemli katkı sağlayacak. Ekonomik anlamda büyük getirileri olacak bu hastanenin esnafımıza ve yöre halkına faydası olacaktır. Birçok ilde bulunmayan bu tesis, ilçemizin sağlık turizminde önemli bir konuma gelmesini sağlayacak. Hacılar mahalle yolu üzerine yapılacak şifa merkezimiz, beş yıldızlı otelleri aratmayacak şekilde tasarlandı.? dedi.

2018 yılında sağlık alanında birçok önemli yatırımlara imza attıklarına değinen Eser, ?22 milyon TL değerindeki sağlık yatırımını ilçemize kazandırıyoruz. Turizm öncelikli kalkınma planımızın yanı sıra işsizliğe yönelikte proje ve çalışmalar yürütüyoruz. Kısa bir süre sonrada Organize Sanayi Bölgemize yeni tesisler kazandırarak iş sahası oluşturacağız. İlçemizin gelişmesi için gece gündüz demeden çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz.? diye konuştu.

Temel kazı çalışmaları bir haftaya tamamlanarak önümüzdeki günlerde temel atma töreni gerçekleştireceklerini aktaran Başak Eser, doktor bir başkan olarak sağlık alanında en güzel tesisleri ilçeye kazandırdıklarını ifade etti.