Fizik Tedavi Hastanesi inşaatı hızla yükseliyor

Bittiğinde Malatya´da ilk olacak aynı zamanda jeotermal tedavi uygulanacak Hulusi Efendi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi´nin yüzde 60´lık bölümü tamamlandı.

Fizik Tedavi Hastanesi inşaatı hızla yükseliyor
Gündem 22.06.2019 11:17:20 2841 0

Bittiğinde Malatya´da ilk olacak aynı zamanda jeotermal tedavi uygulanacak Hulusi Efendi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi´nin yüzde 60´lık bölümü tamamlandı.

Zaviye Mahallesi´nde 5 bin metrekare alan üzerine kurulan ve lojmanları ile birlikte 2 bloktan oluşan hastanenin kaba inşaatında sona gelindi.  Yüklenici firma, teslim tarihine yetişmesi için 60 kişilik bir ekiple hummalı çalışmasını sürdürüyor.

Tamamlandığında yüzlerce kişiye "ekmek kapısı" da olacak hastanenin temeli, güçlü bir kayalık zemine oturtularak perde beton ile zemin katı dolduruldu.

Sağlık turizmi açısından Darende´ye önemli katkıda bulunacak hastane, artırılabilir 20 yatak kapasitesiyle yılın 12 ayı şifa dağıtacak.

"2020 yılının ilk çeyreğinde hizmete açılacak"

Yüklenici firma sorumlusu İsmet Kartal, gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, inşaatın hızla devam ettiğini ve hastanenin 2020´nin ilk çeyreğinde hizmete açılmasının planlandığını söyledi.

Malatya ve çevresinde bir ilki temsil ettiğini belirten Kartal, ?Önceki dönem belediye başkanı Sayın Süleyman Eser beyin gayretleriyle ilde olmayan bu güzel hizmeti ilçeye kazandırıldı. Bizde yüklenici firma olarak ilçenin sağlığına, ekonomisine ve turizmine katkıda bulunacak bu eserin yapımını üstlendik. Şuan itibariyle yüzde 60´lık bölümü tamamlandı. 60 kişiyi aşan bir ekiple kaba inşaatın sonuna geldik. Biryandan ince işler yapılmaya başlandı. Beş katlı ve güzel bir mimariye sahip hastaneye 10 daireden oluşan bir de lojman yapıyoruz. İnşaat süreci tamamlandığında çevresini yeşillendirerek peyzaj düzenleme çalışması yapacağız. Aynı zaman tesisin etrafına 3 farklı bölüm halinde 60 araçlık otopark yapılacak. İnsan hayatını kolaylaştıran tüm teknolojiyi burada kullanılacak.? dedi.

?Çok güzel bir hizmet emeği geçenleri kutluyorum?

İhalede belirtilen Mart 2020 tarihinde teslim edeceklerini dile getiren Kartal, ?Binamızın içerisinde bir büyük 2 küçük termal havuz bulunuyor. Burası çok çeşitli tedavilerin uygulandığı merkez olacağı için projede her odaya küçük havuz ve çamur havuzu konmuş. Otel konforunda hastane odaları hazırlıyoruz. Odalarda dinlenme bölümleri, duş, lavabo mutfak gibi bir insanın ihtiyacı olan her şey burada bulmak mevcut.  İlçe için çok güzel bir hizmet emeği geçenleri kutluyorum.? diye konuştu.

İlçemiz Hacılar Mahalle yolu üzerine yapılan sağlık tesisi, ulaşım ve geniş imkânlarıyla çevre illerden ve ülke genelinden hasta kabul edecek.

Öte yandan Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´nin Diyaliz ünitesi de buraya taşınarak daha geniş imkânlarla kaliteli hizmet sunulacak.