Fizik Tedavi Hastanesi ihale edildi

Başkan Dr. Süleyman Eser ve Hulusi Efendi Vakfı´nın girişimleri ile ilçemize kazandırılan Fizik Tedavi Hastanesi, ihale edildi.

Fizik Tedavi Hastanesi ihale edildi
Sağlık 6.10.2018 08:13:56 2159 0

Başkan Dr. Süleyman Eser ve Hulusi Efendi Vakfı´nın girişimleri ile ilçemize kazandırılan Fizik Tedavi Hastanesi, ihale edildi.

Son yıllarda sağlık, eğitim ve turizm alanlarında büyük yatırımların kazandırıldığı ilçemiz, Malatya´nın hızlı büyüyen ve gelişen ilçeleri arasında yer alıyor. Kamu yatırımlarının ilçemize kazandırılmasında önemli rol oynayan Başkan Eser, Ankara´da yapmış olduğu başarılı görüşmeler, meyvesini veriyor.

Sağlık turizmine katkı sunacak

İnanç turizminde adından sıkça söz ettiren Darende, sağlık turizmi ile de önemli bir merkez olacak. Çevre illere de hizmet verecek 50 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi, turizmle gelişen ilçemize önemli katkıda bulunacak. Geçtiğimiz günlerde ihalesi yapılan tesis, ihaleyi alan firma tarafından kısa bir süre içinde inşaatına başlanacak. Hacılar Mahallesi yolu üzerine yapılacak olan sağlık tesisi, 50 yatak kapasiteli olacak. 1 yıl gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanacak olan şifa merkezi, sağlık turizminde bölgesinde önemli bir konuma gelmesini sağlayacak. Birçok ilde olmayan hastane, beş yıldızlı otelleri aratmayacak şekilde tasarlanarak projelendirildi.

2018 yılında yatırımlarla zirveye yerleşen ilçemiz, 20 milyon değerindeki sağlık yatırımıyla da ilçe ekonomisine önemli katkı sunmuş olacak. Birçok aileye yeni iş kapısı olacak hastane, önümüzdeki günlerde ihaleyi alan firmanın şantiyesini taşımasıyla temel kazı çalışmalarına başlayacak. Hastanede birçok tedavi yöntemlerinin yanı sıra Kudret Havuzunun şifalı suyu da kullanılacak. Havuzdan çıkan suyun bir bölü hastaneye taşınarak, hastaların tedavisi için ayrılacak. Asırlardır inanmış kalplere şifa dağıtan havuz, bu sayede çok daha geniş kitlelerin hizmetine sunulmuş olacak.

Vatandaşlar ise ilçeye hastaneyi kazandıran ilgililere teşekkür etti.