Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenler için Darende’de gıyabi cenaze namazı kılınarak basın açıklaması yapıldı.

Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı
18.10.2023 14:32:00 1796 0

İsrail’in saldırılarında hayatını kaybedenler için Darende’de gıyabi cenaze namazı kılınarak basın açıklaması yapıldı.

İlçede bir araya gelen siyasi parti temsilciler ve Sivil Toplum Kuruluşları, İsrail saldırıları sonrası hayatını kaybeden Filistinliler için, Şeyh Hamid-i Veli ve Çarşı Camii'nde öğlen namazının ardından dualar edilip gıyabi cenaze namazı kılındı.

Namaz sonrası basın açıklamasını okuyan Erkan Ayhan, bilindiği gibi günlerdir işgalci Israil, ablukaya aldığı Gazze'de büyük bir savaş suçu işlemeye devam etmekte, sivilleri katletmek için fosfor bombası kullanarak büyük bir vahşete imza atmakta, binlerce insanı çoluk çocuk demeden katletmeye devam etmektedir. Aylardır elektrik, gıda, ilaç ve su gibi temel hayati maddelerin girişlerini keserek ambargo uygulayan zalim İsrail, akıttığı Müslüman kanına doymuyor olacak ki zulümat siciline bir yenisini ekledi. Dün gece El-Ehli Baptist Hastanesini hedef alarak binden fazla masumu çoluk çocuk demeden katledip yeni bir insanlık ve savaş suçu işlemiştir.” dedi.

Darende Sivil Toplum Gönüllüleri olarak zalim İsrail'in katliamlarında şehit edilen Müslüman kardeşlerimizi anmak bir araya geldiklerini kaydeden Ayhan, “Mescid-i Aksa "Allah Resulü'nün miraca çıktığı, yıllarca Müslümanlara kıble gâh olmuş, üçüncü harem düşmanın elinde iken bana uyumak yaraşır mı" diyen Selahattin Eyyubi'nin bize emanetidir. Bu nedenle bizim bu menfur katliamlara seyirci kalmamız mümkün değildir. İsrail'in katliamlarında şehit edilen Müslüman kardeşlerimizi anmak, onlar için dua etmek ve gıyabi cenaze namazlarını kılmak ve Darende'den zalimleri lanetlemek için bir araya geldik." diye konuştu.