Fidan dikmek için açtığı çukurdan "Viking savaşçısı" çıktı

İlçemizde bir vatandaş, bahçesine fidan dikerken açtığı çukurda, Likya döneminden kalma "Viking savaşçısı" heykeli buldu.

Fidan dikmek için açtığı çukurdan
Kültür-Sanat 4.03.2018 08:20:59 12281 0

İlçemizde bir vatandaş, bahçesine fidan dikerken açtığı çukurda, Likya döneminden kalma "Viking savaşçısı" heykeli buldu.

İlçemizin kırsalda bulunan Yenice Mahallesi´nde evinin bahçesine fidan dikmek isteyen C. Kurnaz, açtığı çukurda kazmaya takılan sert cismi fark ederek kontrol etti. Toprakla kaplı bir Viking savaşçı heykeli olduğunu anlayan Kurnaz, durumu İlçe Jandarma Karakol Komutanlığına bildirdi.

Olay yerine giden Jandarma ekipleri, yaptıkları incelemenin ardından tutanak tutarak incelenmek üzere heykeli, Malatya Müze Müdürlüğü´ne gönderilmek üzere teslim aldı.

İŞKUR bünyesinde Milli Eğitim Bakanlığı´na bağlı bir okulda görev yapan Kurnaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, devletin men ettiği, legal olmayan hiçbir işi doğduğundan beri yapmadığını söyledi.

Bulduktan kısa bir süre sonra hemen devletin ilgili makamlarını arayarak durumu bildirdiğini aktaran Kurnaz, ?Fidan kuyusu açarken belin saplandığı yerden bir ses geldi. Bu ney diye baktım ve heykel elime geldi. Heykel olduğunu görünce devletime teslim etmem gerektiğini düşündüm. Ben böyle şeyleri bilmem, merakımda yok. Trilyon da etse gözüm yok. Kral mı? Asker mi? onu da bilmiyorum. Devletimiz en iyisini bilir diye ben hemen ilgili makamlara bildirdim. Onlar da gelip tutanak tutarak incelenmek üzere aldı.? diye konuştu.

Ortaçağ dönemi eserleri tarzında bir elinde kalkan tutar biçimde yapılan altın sarısı Viking savaşçı heykeli, 2,5 kilogram olup 22 santim boyutunda olduğunu ölçen jandarma ekipleri, duyarlılığından dolayı Cumali Kurnaz´a teşekkür ederek, Malatya Müze Müdürlüğü bünyesinde gerekli işlemlerin yapılacağını aktardı.

2,5 kilogram ağırlığında ve 22 santim boyutundaki bir elinde kalkan tutan altın sarısı Viking savaşçı heykelini teslim alan jandarma ekipleri, duyarlılığından dolayı Cumali Kurnaz´a teşekkür ederek, Malatya Müze Müdürlüğü bünyesinde gerekli işlemlerin yapılacağı bilgisini verdi.