Eser ?İnsan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız?

Başkan Eser, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Darende´de görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Eser ?İnsan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız?
Gündem 15.03.2016 09:37:11 1194 0

 

14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle Darende´de görev yapan doktorlar ve sağlık çalışanları ile akşam yemeğinde bir araya gelen Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, ?Unutulmamalıdır ki, biz hekimler ve sağlık çalışanları, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlarız? dedi.

Bir canı kurtarmayı, bütün insanlığı kurtarmakla eşdeğer sayan anlayışın sahipleri olarak gece gündüz insanların sağlığı için hizmet sunulduğunu ifade eden Eser, yemekte yaptığı konuşmada Başkent Ankara´da yaşanan hain saldırıyı kınadığını belirterek; ?Dün hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik. Sağlık kökenli bir yönetici olarak bu acıyı bütün milletimizle birlikte yüreğimizde hissettik. Bu milletin acılarla yoğrulmuş şanlı tarihinin üzerimize yüklediği sorumluluğun her zamankinden daha fazla farkındayız. Bu alçakça saldırılarla ölüm kusan insanlık düşmanları kaybedecek, ?İnsanı yaşat ki devlet yaşasın´ diyen medeniyet anlayışını temsil eden milletimiz kazanacaktır? diye konuştu.

Eser, hekimler olarak milletle birlikte; acının da, umudun da, kaderin de bir olduğunu haykırmaya, insan ve insanlık için çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Doktor bir yönetici olarak insan odaklı bir hizmet anlayışı ile hareket ettiklerini dile getiren Eser; ?Güçlü bir geleceğe ancak sağlıklı bir toplumla ulaşılabilir. Devletimiz, sosyal devletin gereği olarak sağlık hizmetlerini,  temel bir insan hakkı olarak kabul etmiş ve bu düsturdan hareketle büyük atılımlar gerçekleştirmiş, vatandaşlarımızın bu hizmetlerden daha etkin bir şekilde yararlanmalarını sağlamıştır? ifadelerini kullandı.

Tüm zorluklara rağmen yılın her günü, günün her saati görev yapan sağlık personelinin, hoşgörülü tutumları ve mesleklerine duydukları bağlılığın takdire şayan olduğunu sözlerine ekleyen Eser, ?Büyük bir fedakârlıkla yürüttükleri çalışmalarıyla ülkemizi sağlık alanında gelişmiş ülkelerle yarışacak konuma ulaştıran başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı´nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum? şeklinde konuştu.

Yemeğe Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi ve ilçede görev yapan diğer doktorlar ve eşleri katıldı.