Eser, 2015 yılı projelerini değerlendirdi

Başkan Eser, Esnaf ve Kefalet Salonu´nda "2015 Yılı Projelerimiz" sloganıyla düzenlenen toplantıda, bir yıllık çalışmalarını anlattı.

Eser, 2015 yılı projelerini değerlendirdi
Gündem 30.11.2015 10:30:31 831 0

 

Darende Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, hazırladığımız projelerin büyüklüğü ve güzelliği her kesim tarafından takdir görüyor. Bundan sonraki projelerimiz Darende´nin kaderini değiştirecek büyüklükte ve güzellikte olacak. Şantiyeye döndüreceğimiz ilçemiz, daha sonra bir inci gibi Somuncu Baba´nın ismine yakışır bir belde olacak.? dedi.

Başkan Eser, Esnaf ve Kefalet Salonu´nda "2015 Yılı Projelerimiz" sloganıyla düzenlenen toplantıda, bir yıllık çalışmalarını anlattı. Hizmetlerinin merkezinde insanın olduğunu belirten Eser, belediye olarak insanların tercihlerine ve isteklerine saygıyla yaklaştıklarını ifade etti.

Toplantıda Başkan Eser´e eşlik eden Darende Kaymakamı Ali Türk, belediye ile birlikte yürütülen çalışmalar hakkında bilgi vererek, ?Öncelikli olarak halkımızın ihtiyaçlarına yönelik projeler üzerinde duruyoruz. Çalışmalarımızı da vatandaşlarımızla birlikte istişare ederek yürütüyoruz. Şimdi yapılan ve yapılmakta olan projeleri değerlendireceğiz. Ayrıca 64. Hükümetten güçlü bir Darende çıktı. Bunun farkında olup, en güzel şekilde değerlendirmeye çalışacağız.? dedi.

Belediye olarak hazırladıkları projeler ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler everen Başkan Eser: ?Darende´nin otogar, küçük sanayi sitesi, hayvan pazarı, mezbehanesi, teleferik projesi, kent müzesi, yoktu bunları ilçeye kazandırdık, ihale aşamaları tamamlandı. Bazı projelerimiz de ihale aşamasında bekliyor. İlçemizi kent havasına sokmak, yaşanabilir bir belde haline getirmek için tüm gücümüzle çalışmalar yürütüyoruz. İlçemizin sorunlarını tek tek çözeceğiz. Çarşı merkezimizin kentsel dönüşüm kapsamında yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. Şuan proje aşamasında, detayları belli olduğunda tarihi öneme sahip yeni çarşı merkezi projemizi halkımızla paylaşacağız. Bir süre şantiye dönemi geçirecek olan ilçemiz projeler tamamlandığında maddi ve manevi olarak hızlı bir turizm beldesi haline dönüşecek.? dedi.

Kırsal mahallelere sıcak asfalt

Eser, ?Sıcak Asfaltsız Yolumuz Kalmayacak? sloganıyla Büyükşehir belediyemizin ilçemize kurduğu Mobil asfalt santrali desteğiyle, ilçemize bağlı 67 mahallede toplam 60 km asfalt kaplama işi yapıldığını söyledi.

İlçede 67 mahalleye eşit ve hızlı hizmet götürmeyi amaçladıklarını kaydeden Başkan Eser, Kar yağana kadar asfalt çalışmalarının devam edeceğini, gelecek yıl ilçenin tüm yollarının sıcak asfalt ile kaplanarak yol sıkıntılarının tamamen bitirileceğini kaydetti

İlçenin en büyük sorunlarından bir tanesi olan Otogar projesi için kamulaştırmayı yaptıklarına değinen Eser, ?Kayseri Karayolu üzerinde yapılması düşünülen Terminal alanı için 4745 m2, ve 1780 m2 lik alanın kamulaştırılması yapıldı. Belediyemiz meclis kararı ile projelendirme ve yapım işi Büyükşehir Belediyesine devredildi.? dedi.

Teleferikle Darende keyfi

Darende Turizmine katkı sağlanması planlanan Zengibar Kalesi üstüne Teleferik Hattı Projesi yapılacağını anlatan Eser, proje için Maliye Hazinesine  yer başvurusunda bulunuldu. Kısa bir süre sonra resmi işler netleştiğinde ilçe  turizmi için önemli bir adım atılmış olacağını söyledi.

Kırsaldaki büyük mahallelere semt konağı yapılacağını aktaran Başkan Eser, Ayvalı, Balaban, Yeniköy mahalle konaklarının inşasına kısa bir süre sonra başlanılacağını aktardı.

Hayvan pazarı inşaatı başladı

Hayvan Pazarı için çalışmalara başladıklarını anlatan Başkan Eser, Gökyar Mahallesi´nde yapına başlanılan tesisin, ilçenin kangren olmuş sorununu çözeceğini söyledi. Esnaf ve vatandaşların daha maderin tesiste, veteriner kontrolünde, sağlık bir ortamda kesim yapabileceği ve satabileceği için önemli bir hizmet olacak.

Çarşı kentsel dönüşüm projesi

Çarşı merkezinin kentsel dönüşümle yenileneceğine dair proje sürecinin TOKİ tarafından sürdüğünü belirten Başkan Eser, Proje netleştiğinde vatandaşlarımızla, esnafımızla paylaşacağız. Şuan için esnaflarımız kira kontratlarını yapabilirler sürecin devlet güvencesinde ilerlediği için 1 kaç yılı bulacak gibi dedi.

Görkemli eserler yapalım da yaptı desinler, namımız yürüsün diye bir hevesinin olmadığını aktaran Eser: ?Harcadığımız her kuruş insan hayatına dokunacak şekilde harcanıyor. İnsan bizim temelimizdir, projemizdir. İnsanımızın yaşam şekillerinde ayrım yapmayız. Her insanımıza hizmet ederiz. Dünyamız budur. Hizmet anlayışımız budur."

Toplantıyı, Belediye Başkan Yardımcıları, esnaflar, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.