Ersoy; “burası temizliği ve manevi havasıyla etkileyici bir külliye”

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, ilçemizde ziyaret ve temaslarda bulundu.

Ersoy; “burası temizliği ve manevi havasıyla etkileyici bir külliye”
Gündem 23.04.2022 16:32:00 2924 0

Malatya´da bir dizi açılış ve temaslarda bulunmak üzere kente gelen Ersoy, beraberindeki il yöneticileri ile birlikte Somuncu Baba Külliyesi´ne geldi.

Hulusi Efendi Vakfı yetkilileri tarafından karşılanan Ersoy ve beraberindeki heyet, ilk olarak Somuncu Baba ve Hulusi Efendi´nin kabirlerini ziyaret etti.

Yeni cami ve Müze kısmını gezdikten sonra, Külliyenin imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfı yetkililerine teşekkür eden Ersoy, çıkışta gazetecilere değerlendirmelerde bulunarak, Darende´ye ilk defa geldiğini söyledi.

Külliyenin, manevi havası ve estetik mimarisinin kendisini çok etkilediğini belirten Ersoy, “Burayı hep duyuyordum ama yeni görmek nasip oldu. Buranın temizliği ve manevi havasıyla dört dörtlük bir külliye olduğunu gördüm. Bu beni çok mutlu etti. Hem müzesi hem kütüphanesiyle inşallah ilelebet daim olur. Buraların imar ve ihyasını yürüten Hulusi Efendi Vakfı’mıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Ersoy ve beraberindekiler, külliyeyi ziyaretin ardından Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Müzesi, Kudret Havuzu ve Hamidiye Çarşısı’nı gezdi.

Hulusi Efendi Vakfı tarafından ziyaret anısına Vakıflar Genel Müdürü Ersoy’a, vakıf yayınları hediye edildi.