Erkoç, ?Darende OSB yatırımı hayata geçirilemedi?

Darende Organize Sanayi Bölgesi, ?kamu kaynaklarının doğru sarf edilemediği bir yatırım´ olarak Malatya gündeminde tartışılıyor.

Erkoç, ?Darende OSB yatırımı hayata geçirilemedi?
Gündem 3.02.2018 08:37:45 1772 0

Yılların hayali ve Darende´nin gelişmesi için önündeki bir fırsat olarak görülen Darende Organize Sanayi Bölgesi, ?kamu kaynaklarının doğru sarf edilemediği bir yatırım´ olarak Malatya gündeminde tartışılıyor.

2010 yılında altyapı çalışmalarına başlanılan Darende OSB´de aradan geçen 8 yıllık süre içerisinde Telekom, elektrik, yol, içme suyu gibi alt yapı çalışmaları için 5 milyon lira harcandı. 48 hektar alana kurulu OSB, 23 hektar toplam imarlı parsel alanına sahip.  

Yenimalatya´dan Güler Hazar´ın haberine göre, Kurulduğu günden beri içme suyu tesisi, su deposu, kanalizasyon, yağmur suyu drenajı, yangın tesisatı, site içi kilit taşı yol ve kavşaklar gibi hizmetlere milyonlar harcanan OSB´ye neden tesis yapılmadığının sorgulandığı haberde;

?2012 yılında alt yapısı tamamlandı. Aradan geçen sürede bir işletme dahi kurulmadı. Tek bir kişinin bile istihdam edilmiyor olması, Darende OSB´nin, kamu kaynaklarının doğru sarf edilmediği bir yatırım olarak değerlendirilmesine neden oluyor.? ifadelerine yer verildi.

?Neden bir tek fabrika yok??

300 müteşebbisin talebiyle kurulmak istenildiğinin anlatıldığı haberde, şu bilgilere yer verildi;

?ilçeye de 8 kilometre mesafede yaklaşık 480 dönüm alan üzerinde kurulan 230 bin metre kare kapalı alana sahip karma organize sanayi bölgesi özelliği bulunan Darende Organize Sanayi Bölgesi´nde yatırım yapmak üzere 2 firmanın başvurup ruhsat aldığı ancak herhangi bir inşaat faaliyetlerine başlamadığı öğrenildi. 6 firmanın da müracaat ettiği ancak halen ruhsat talebinde bulunmadığı kaydedildi. OSB, kurulduğu dönemde tabi olduğu Organize Sanayi Bölgeleri´nin kuruluş ve çalışma esaslarını düzenleyen kanunun öngördüğü şartlar gereği, 300 müteşebbisin taahhüt ve talebiyle kurulmuştu.  35 parseli ile yatırıma hazır hale gelen Darende Organize Sanayi Bölgesi´nde bugüne kadar bir tek firmanın dahi ticari faaliyet için pratikte harekete geçmemiş olması da OSB´nin kuruluşu için alınan taahhütlerin karşılığının olmadığını ortaya koydu.?

Hazar´ın haberinde Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Erkoç´un şu açıklaması dikkat çekti;

?Şu ana kadar 10 firmanın müracaat ettiğini, bunlardan sadece ikisinin inşaat ruhsatı aldığını ancak henüz inşaata başlamadı. Darende OSB yatırımı hayata geçirilemedi. Maalesef verimli bir yatırım olmadı. 35 parseli ile yatırıma hazır hale getirildi ancak arzu edilen düzeyde talep gelmedi?

Darende OSB´nin kaderinin nasıl şekilleneceği şuan için merak konusu?