Emniyetten çapa motoru (pat-pat) için önemli uyarı

Çapa motoru (pat-pat) olarak da bilinen tarım araçlarının karayoluna çıkışı yasaklandı.

Emniyetten çapa motoru (pat-pat) için önemli uyarı
Gündem 5.07.2022 08:44:00 3710 0

Darende İlçe Emniyet Müdürlüğü yaptığı duyurular ile tarım aracı olarak imal edilen çapa motoru (pat-pat) olarak da bilinen araçların karayoluna çıkışı yasaklandı.

Cezai işlem uygulanacak

Patpat kazalarının önlenmesi ve maksadı dışında kullanılmasının önüne geçilmesi için ilçe emniyet müdürlüğü sosyal medya hesaplarından şu uyarıda bulunuldu;

“Yaz aylarının gelmesiyle ilçemizde çapa motoru kullanımının arttığı gözlenmektedir. Geçmiş yıllarda çapa motoru kazalarından dolayı birçok kaza meydana gelmiş 10’larca vatandaşımız hayatını kaybedip 100’lerce vatandaşımız da yaralanmıştır. Çapa motorlarının karayoluna çıkması yasaktır. Karayoluna çıkan çapa motorları ekiplere bağlanacaktır. Bağlanan çapa motorları faturalarının getirilmesi durumunda çekici üzerinde sahiplerine iade edilecektir. Faturası ibraz edilmeyen çapa motorları sahiplerine teslim edilmeyecek olup hazineye kalacaktır. 05.07.2022 gününden geçerli olmak üzere özellikle D 300 karayolu ve çarşı merkezine gelen çapa motorlarına gerekli cezai işlemler uygulanıp çapa motorları bağlanacaktır. Vatandaşlarımızın bilgilerine arz olunur.”


Anahtar Kelimeler: Emniyetten motoru (-) önemli uyarı