Emniyetten 2 bin kişiye "güvenli internet " ve "siber zorbalık" eğitimi verildi

Emniyetten 2 bin kişiye "güvenli internet " ve "siber zorbalık" eğitim verildi

Emniyetten 2 bin kişiye
Gündem 26.10.2022 09:06:00 3048 0

Darende Emniyet Müdürlüğü tarafından, ilçemiz genelinde yaklaşık 2 bin kişiye siber suçların engellenmesi ve güvenli internet kullanımına yönelik eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi ve manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla oluşturulan SİBERAY programı çerçevesinde ilçemizde yaklaşık 2 bin kişiye eğitim verildiği belirtildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün koordinesinde yapılan programlar çerçevesinde, 5 ayrı salonda toplam 20 saat eğitim verildiği aktarılan açıklamada, lise, üniversite, STK, siyasi partiler, muhtarlar, kamu personelleri ve vatandaşlara "güvenli internet kullanımı", "siber zorbalık", "teknoloji bağımlılığı" ve "internet ortamında bilgi kirliliği ve dezenformasyon" konularında seminer verildiği kaydedildi.

Son olarak ilçe merkezinde bulunan esnaf ve vatandaşlara “Narko Rehber” projesi kapsamında 200 adet bilgilendirme broşürü dağıtıldığı kaydedildi.