Emeklilere TOKİ imkanı

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun, 1 Kasım seçimleri öncesindeki vaatleri arasında yer alan ?emekliye ev müjdesi?nden Darende´de yararlanacak.

Emeklilere TOKİ imkanı
Gündem 20.01.2016 13:50:45 1114 0

 

Belediye Başkanı Süleyman Eser, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun, 1 Kasım seçimleri öncesindeki vaatleri arasında yer alan ?emekliye ev müjdesi?nden Darende´nin de yararlanacağını söyledi. Eser, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Darende merkezdeki 3. Etap´da 184, Balaban Mahallesinde de 141 konut yapılacağını, emeklilerden bu konutlara talep alınmaya başlandığını bildirdi. 

Ankara´da yaptıkları girişimlerden olumlu netice aldıklarını ve Darende´de yapılacak konutlara da emeklilerden müracaat edebilecekleri müjdesini kamuoyuyla paylaşan Eser, bugüne kadar ev sahibi olamamış emeklilerin TOKİ önderliğinde ev sahibi olacağı projede ödeme kolaylığı sağlanması için 240 ay vade yapıldığını söyledi.

Alt gelir ve emekli grubundaki vatandaşların hem kira hem de daire taksiti ödeyemeyeceğini belirten Eser, bu yüzden vatandaşların daire taksitlerinin evlerine taşındıktan sonra ödemeye başlayacaklarını ifade etti.

"Emekliye İkinci Bahar" adıyla başlatılan konut projesinde ön başvuruların Darende´deki konutlar için 26 Şubat, Balaban´daki konutlar içinse 18 Mart´a kadar devam edeceğini dile getiren Eser, başvuruların Ziraat Bankası´na gidilerek yapılacağını kaydetti.

Emeklilerin başvurusu için ilk olarak 500 TL´lik ücret yatırması gerektiğini ifade eden Eser; ?Ön taleplerin çok fazla olması durumunda kura işlemine gidilecek ve kura çekilerek projeden faydalanacak emekliler belirlenecek, işlemde adı çıkmayan kişiler ise yatırdıkları beş yüz liralık bedeli geri alması mümkün olacak. Daha sonra sözleşmeler imzalanacak ve bu projeye konut sahibi olanlar katılamayacak. Çok önemli olan ve dikkat edilmesi gereken hususlardan biri ise başvuru yapan kişinin ikametinin Darende´de olması gerekiyor? dedi.

Eser, Darende´deki 3. Etabın ilçenin Kayseri istikametinden girişteki 1. Etap TOKİ konutlarının yanına, Balaban´da yapılacak konutların da Küşne Tepesi mevkiine inşa edileceğini söyledi.

Başvuru süresi ve konut sayısı göz önünde bulundurularak TOKİ aracılığıyla ev sahibi olmak isteyen emeklilerin ellerini çabuk tutmalarını öneren Eser, taksit miktarlarının başvuruların ardından ihale yapılıp kesin fiyat belirlendikten sonra açıklanacağını, bu miktarın 250 ile 350 TL arasında olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

 


Anahtar Kelimeler: Emeklilere TOKİ imkanı