Elektrik kesintileri masaya yatırıldı

Her geçen gün artan elektrik kesintileri, İlçe Kaymakamı Tolga Özdemir başkanlığında düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.

Elektrik kesintileri masaya yatırıldı
Gündem 27.05.2017 17:59:53 878 0

Darende´de her geçen gün artan elektrik kesintileri, İlçe Kaymakamı Tolga Özdemir başkanlığında düzenlenen toplantıyla masaya yatırıldı.

Öğretmenevi çok amaçlı salonunda yapılan toplantıda konuşan Özdemir, elektrikle ilgili problemleri en aza indirmek için uğraştıklarını kaydederek, uzun zamandır yaşanan elektrik kesintilerinin muhatapları ve muhtarları bir araya getirip çözüm için uğraştıklarını söyledi.

Fırat EDAŞ Kurumsal İletişim Müdürü Selim Çetin de, şirketin hizmet sahasında kendilerine iletilen şikâyet başvurularını değerlendirerek, sorunun giderilmesi için ellerindeki mevcut personel ve donanım ile büyük bir gayret içerisinde çalıştıklarını söyledi.

İlçenin elektrik altyapısının yetersiz ve eski olduğu için çok sorun yaşandığını aktaran Çetin; ?Aslında sorun üç kısımdan meydana geliyor. Bu sorunların birincisi altyapıdaki sorunlar, ikinci sorun servis arıza sorunu ve trafolar, üçüncü sorunun ise aşırı yüklenmeden kaynaklanıyor. Darende´de ciddi bir alt yağı çalışması yapılması gerekiyor. Aydınlatma konusunda birçok eksikler bulunuyor. Biz muhtarlarımızı burada ve daha öncesinde bireysel olarak başvurularda dinledik. Çözüm için radikal kararlar alarak alt yapı çalışmalarımızı hızlandırarak bölge bölge sorunları çözmeye çalışacağız.? dedi.

Toplantı sonunda muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları ilçedeki elektrik sorunları hakkında bilgi verdi.