Devlet Hastanesinde Ağrı polikliniği açıldı

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesinde, tedavi edilemeyen kronik ağrılar için algoloji (ağrı) polikliniği açıldı.

Devlet Hastanesinde Ağrı polikliniği açıldı
Gündem 14.05.2016 12:05:44 3104 0

Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesinde, tedavi edilemeyen kronik ağrılar için algoloji (ağrı) polikliniği açıldı.

Hulusi Efendi Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Celal Alandağ gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada, algoloji uzmanlarının Türkiye´de çok az hastanede hizmet verdiğini belirtti.

Özellikle kanser hastalarının ve kronik ağrısı olanların, Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesi´nde yeni açılan ağrı polikliniğinde tedavi edilebileceğini aktaran Alandağ, poliklinikte ihtiyaç duyulan tıbbi malzeme ve ameliyathane koşullarının sağlandığını ve hastaların hizmetine sunulduğunu ifade etti.

Anestezi ve Algoloji Uzmanı Dr. Savaş Sonar ise, ağrının tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu, ağrıya neden olan durumun tespitinin ardından kısa sürede tedavi edilebildiğini söyledi.

Hulusi Efendi Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan ağrı polikliniği hakkında bilgi veren Sonar, şunları kaydetti: "Yeni açtığımız poliklinik ile hastalarımızla daha yakından ilgilenmek ve elimizden gelen imkânlar dâhilinde hastalara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ağrılar, insan hayatını olumsuz etkiler. Ağrı, yaşam kalitesini etkileyen çok önemli bir konu. Etkeni ne olursa olsun, ağrı tipleri vardır. Çok şiddetli, ani gelişen akut ve çok kronikleşmiş uzun süreli ağrılar olabilir. Ağrı bazen çok önemli bir hastalığın habercisi olup tanı ve tedavinin yönünü çizerken bazen de hayatı çekilmez duruma getirebiliyor. Hekimlik sanatının en önemli unsurlarından biri de ağrıyı dindirmektir. Günümüzde insanların sıklıkla dile getirdikleri sırt ve boyun ağrıları, eklem ve kas ağrıları, kazalardan sonra geçmeyen el, kol, bacak ağrıları, migrenden kaynaklanan baş ağrıları, kanser hastalarının ağrıları ile nedeni belirlenemeyen kronik ağrılar burada uygulanan yöntemlerle tedavi ediliyor."

Bursa´dan tavsiyeler üzerine tedavi olmak için Darende´ye gelen Fatma Akpınar da, uzun bir süredir boyun ve omuzlarında şiddetli ağrılar ve kasılmalar yaşadığını bir hafta önce geldiği ilçemizde başlanılan tedavi yöntemi ile şimdi çok rahat hareket ettiğini ağrılarının inanılmaz derecede azaldığını söyledi.

Akpınar, şimdiye kadar bu kasılma ve ağrılarla tedavi yöntemlerini araştırmadığı için çok pişman olduğunu belirterek, ?Şimdi çok rahat ve mutluyum. Omuzlarımdaki ağrılar büyük oranda azaldı. Bir süre daha tedavi olup dönmeyi düşünüyorum. Bu hizmeti veren Hulusi Efendi Devlet Hastanesi çalışanlarına çok teşekkür ederim. Hemşerilerimizin de, kronikleşen ağrılarını gelip burada ilk muayenede nasıl şifa bulduklarını, rahatladıklarını görmelerini isterim.? dedi.

Hastanede yeni açılan Angoloji (Ağrı) Polikliniği haftada iki gün hizmet verecek.