Dev sağlık tesisin temeli dualarla atıldı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Bülent Tüfenkci ve beraberindeki heyet, ilçemizde çeşitli temaslarda bulunarak temel atma törenine katıldı.

Dev sağlık tesisin temeli dualarla atıldı
Sağlık 13.08.2018 09:34:00 1009 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Bülent Tüfenkci ve beraberindeki heyet, ilçemizde çeşitli temaslarda bulunarak temel atma törenine katıldı.

Çalık ve beraberindeki AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, ilk olarak AK Parti ilçe başkanlığını ziyaret ederek burada vatandaşlar bir araya geldi.

Parti binasında ilçe teşkilatı ile de bir süre görüşen AK Parti heyeti, daha sonra Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser´in verdiği öğlen yemeğine katıldı.

Çalık ve beraberindekiler, burada bir süre muhtarların taleplerini alarak sorunlarını dinledi.

Heyet daha sonra ilçemizin Heyiketeği Mahallesi´nde yapılacak olan Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu´nun temel atma programına geçti.

?Cumhurbaşkanımızın Darende´ye özel bir ilgisi var!?

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın Darende´ye karşı özel bir ilgisi olduğunu anlatarak Malatya´da hiçbir ilçeye 3 defa ziyaret gerçekleştirmediğini söyledi.

Darende´ye AK Parti döneminde verilen sözlerin tutulduğunu kaydeden Çalık, ?Doğalgaz dedik şu an çalışmalar devam ediyor, kısa bir süre sonra kullanıma geçilecek. Yollarımız şu an çok güzel oldu. Karahan Tüneli´nin açtık ve şuan halkımızın kullanımında. Sağlıkta, Hulusi Efendi Vakfı´nın yaparak bakanlığımıza devrettiği devlet hastanesiyle bölgeye hitap ediyoruz. Muhtarlarımızın birçok sorununu çözdük çözmeye de devam ediyoruz. Son olarak 17 Ağustosta fizik tedavi hastanemizin ihalesi olacak bu güzel haberi de buradan vermiş olalım.? dedi.

Ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Çalık son olarak şunları kaydetti:

?Darbe girişimlerine ve terör saldırılarına rağmen Türkiye´nin dimdik ayakta olduğunu vurgulayarak, "Bugün ekonomik savaş açmış vaziyetteler. Ekonomik savaş açanlara inat, yatırımlara, hizmete devam edeceğiz. Türkiye´yi büyütmeye ve Malatyamızı büyütmeye Allah izin verirse devam edeceğiz. Dolar spekülatörlerinin, ekonomi savaşı açanların, Türkiye üzerinde hayal kuranların heveslerini 24 Haziran´da kursaklarında bıraktık. Bundan sonra da inşallah birliğimiz, dirliğimiz daim olur."

?Darende´ye havasıyla, suyuyla mübarek bir yer?

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de Darende´nin erenler yurdu olduğuna değinerek, temeli atılan sağlık merkezinin ilçe halkına hayırlı olmasını diledi.

Tüfenkci, Darende´ye yapılan her hizmetin çok yakıştığına değinerek, "Birileri bu ülkeyi bölmeye çalışıyor, birileri bu ülkeyi dize getirmeye çalışıyor, birileri bu ülkeye boyun eğdirmeye çalışıyor. İnşallah bu millet zoru başaracak ve ekonomik olarak Allah´ın izniyle boyun eğmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

AK Parti Malatya Milletvekili Ahmet Çakır, AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve Darende Kaymakamı Enver Zengince ise birer selamla konuşması yaparak, sağlık turizmi açısından da önemli bir merkez olacak tesisin hayırlı olmasını diledi.

?İlçemizi sağlık turizmine açıyoruz?

Belediye Başkanı Dr. Süleyman Eser, Darende´nin gelecekte önemli bir sağlık merkezi olacağına işaret ederek, ?AK Parti´nin temel politikalarından olan sağlık hizmetini ilçemizde en üst düzeyde ileriye götürüyoruz. Sağlık turizmine açıyoruz. Yakında Darende´mize fizik tedavi hastanesinin temelini atacağız. Bunlar güzel ve büyük hizmetler. Şu anda bulunduğumuz alana Aile Sağlık Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu´nun temelini atacağız. Kıymetli hemşehrilerime hayırlı olmasını temenni ediyorum.? dedi.

?Sağlık alanında önemli bir yatırım?

İl Sağlık Müdürü Ahmet Karakeçe yapılan yatırımlarla alakalı bilgi vererek, ?İki bin metrekarelik alanda büyük bir sağlık tesisimizin inşaatına başladık. 3 kattan oluşan sağlık tesisimiz, 3 milyon liraya ihale edilerek temel atma aşamasına gelmiştir. Sözleşmeye göre 240 gün süre verilmiştir. 30 Nisan 2019 da tamamlanması beklenmektedir. Yapılan bu yatırımın ilçemize hayırlı olmasını dileriz.? diye konuştu.

Konuşmaların ardından projelerin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Çalık ve beraberindekiler, daha sonra ilçede çeşitli ziyaretlerde bulundu.