19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs coşkusu
Eğitim 19.05.2008 14:10:00 3308 0

-         DARENDE’DE 19 MAYIS KUTLAMALARI

-         DARENDE İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ NECATİ TARAK:

“89 YIL ÖNCE KARADENİZ DALGALARI ARASINDA KÜÇÜK BİR GEMİNİN MİLLETİMİZE GETİRDİĞİ, BÜYÜK SAADETİ, BİR İDEAL, BİR SEVGİ VE MİNNET HALİNDE HER ZAMAN YÜREKLERİMİZDE YAŞATACAĞIZ”

Darende`de 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Darende Güreş Sahasında coşkuyla kutlandı.

Darende Cumhuriyet Alanında Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları, Darende Güreş Sahası’nda Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkanı Memduh Önal ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ender Yılmaz’ın katıldığı törenle sürdü.

19 Mayıs Atatürk`ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında Darende Güreş Sahasında düzenlenen tören, ilginç görüntülere sahne oldu. Kutlama töreni, Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkanı Memduh Önal ve Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ender Yılmaz’ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Törende, saygı duruşunda bulunulması İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından, günün anlamını belirten mesajlar okundu.

Kutlama töreninde konuşan Darende İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, 19 Mayıs`ın Atatürk`ün Anadolu`ya ayak bastığı ve Türk milletinin Ata`sı ile buluştuğu gün olduğunu ifade ederek, “89 yıl önce Karadeniz dalgaları arasında küçük bir geminin milletimize getirdiği, büyük saadeti, bir ideal, bir sevgi ve minnet halinde her zaman yüreklerimizde yaşatacağız. Bu bayramları bütün milletimiz, yek vücut olarak iliklerine kadar hissediyor, milli birlik ve bütünlüğümüzü, bir milli hadise gibi, bütün dünyaya göstermişizdir” dedi.

Hoşgörü ortamı içinde üstesinden gelinemeyecek bir sorunun bulunmadığını unutulmaması gereken bir değer olduğuna değinen Tarak, ülkenin birlik ve beraberliğine yönelik her türlü saldırı ve tehdit karşısında daha fazla kenetlenildiğinden hiç kimsenin huzuru bozamayacağını vurguladı. Arslan; “Ay yıldızlı bayrağımızın altın birbirimizle ve bütün kurularımızla kenetlendiğimizde hiçbir güç ve kuvvet huzurumuzu birliğimize ve beraberliğimizi bozamayacaktır” diye konuştu.

İlçede bulunan liseler düzenledikleri çeşitli gösterilerle hünerlerini gösterirken, vatandaşlarda bayrama yoğun katılım gösterdi.

Törende, liseler arasında yapılan futbol, masa tenisi, voleybol, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Karagül, Belediye Başkanı Memduh Önal ve Garnizon Komutanı Yılmaz tarafından verildi.


Anahtar Kelimeler: