OSB tamam

OSB tamam

OSB tamam
13.02.2008 14:30:00 2281 0

Darende’de yıllar önce başvurusu yapılan fakat 14 yıldır bir aşama kaydedilmeyen Organize Sanayi Bölgesinin tapuları hazır hale getirildi. Darende Organize Sanayi Bölgesi’nin 35 adet tapusu, Darende Tapu Sicil Müdürü Celalettin Güven tarafından Kaymakam Karagül’e teslim edildi.

Darende’nin Balaban Kasabası Çaybaşı Mevkiine kurulacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nin tüm resmi işlemleri yapılarak işadamlarına hazır hale getirdiklerini söyleyen Kaymakam Vural Karagül, "Darende’nin 14 yıllık Organize Sanayi Bölgesi hayali gerçek oldu. Artık top işadamlarında" dedi.

Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Malatya Sanayi ve Ticaret Odası eski Başkanı ve Milletvekili Mücahit Fındıklı’nın büyük gayretleri ile çalışmalara başlanan organize sanayinin içme suyu, yolu, alt yapısının yapımını ise Belediye Başkanı Memduh Önal taahhüt etti.

Kaymakamlık, Belediye ve Hulûsi Efendi Vakfı tarafından oluşan heyetler ile bir çok kez Darende Organize Sanayi Bölgesi için Ankara’da temaslarda bulunuldu. Yapılan temasların neticesinde ve Kaymakam Karagül’ün birebir takibiyle organize sanayi hayali gerçek oldu. Organize Sanayi Bölgesinin tapuları çıksın bir an önce memlekete yatırım yapacağız sözü veren işadamlarımızı Darende’ye yatırım yapmaya davet etti.

Kaymakamlık, Belediye ve Hulûsi Efendi Vakfı tarafından oluşan heyetler ile bir çok kez Darende Organize Sanayi Bölgesi için Ankara’da temaslarda bulunuldu. Yapılan temasların neticesinde ve Kaymakam Karagül’ün birebir takibiyle organize sanayi hayali gerçek oldu. Organize Sanayi Bölgesinin tapuları çıksın bir an önce memlekete yatırım yapacağız sözü verenleri ilçeye davet eden Kaymakam Karagül; "Buyurun size tapu, artık sizi bekliyoruz. Gelin memleketinize yatırım yapın. Ülkenin kalkınmasına Darende’nin katkısını devam ettirin" dedi.

Darende Haber’e açıklama yapan Kaymakam Karagül, "Darende’nin gelişmesine büyük kazanımlar sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesinde ileriki yıllarda yer kalmadığın ikinci bir yere ihtiyaç duyulduğu haberine aldığımda benden mutlu kimse olmaz" dedi. Malatya’nın GSMH’sının artacağına da dikkat çeken Kaymakam Karagül, işadamlarının bölgeye gelip üretime başladıklarında yörede bulunan fakir insanlar devletten yardım beklemek yerine kendi alın terleriyle evlerine götüreceklerini dolayısı ile ekonomik kazanımlar artacak Malatya’nın da GSMH değerlerinde artışlar görüleceğini belirtti.

Kaymakam Vural Karagül şu şekilde konuştu; "Darende Organize Sanayi Bölgesinin tapularını aldık. Darendelinin 14 yıllık hayali gerçek oldu. İleride Organize Sanayi sitesinin dolduğunu yer kalmadığın ikinci bir Darende Organize Sanayi için uğraşıldığını duymak beni ziyadesiyle mutlu eder. En çok isteğimiz fabrikaların bir an önce kurulmasıdır. Yöre insanının istihdam edilmesi Darende’nin ve Malatya’nın gelirine katkıda bulunması, fakirlerin artık devletten para beklemek yerine alnın teriyle çalışıp para kazanmasıdır. Darende esnafı artık sıkıntı içerisinde olduklarını işlerinin gün geçtikçe kötüye gittiğini söylüyor. Biz de esnaflarımıza artık diyoruz ki, işte size Organize Sanayi üretime geçin Darende’de de satamadığınızı Organize Sanayinde üretin, Darende dışına satın hem ülkemiz kazansın hem de siz kazanın diyoruz. Bu resmi işlemlerin bitmesiyle birlikte üretim tesisleri açılır insanlar çalışmaya başlar yanında üretimde artar. Darende Organize Sanayi Kalkınmada öncelikli yerler arasında olduğu için teşvikten faydalanmak mümkündür. Vergi, sigorta ve elektrik gibi indirimlerden yararlanarak daha az maliyetli üretim işletmeleri kurularak hem Darende’ye hem de ülkemizin GSMH’nın artmasına katkısı olur"dedi.

-"Tapular hazır"-

Organize Sanayi Bölgesinin ileride bulunduğu bölgeye ayrı bir şehir havası vereceğini belirten Kaymakam Karagül, "Darende Organize Sanayi Bölgemiz yerleşime açık bir bölge haline geldi. Fabrika kurmak isteyen müteşebbislerimiz ruhsatını bizden alarak her an fabrika çalışmalarına başlayabilir. Sanayi Bölgesinin 35 adet tabusu hazırlandı. Bundan sonra alt yapı çalışmaları da zamanla sanayiciler geldikçe oralarda kurulacak sistemle yapılır. Fabrikalar kuruldukça acil ihtiyaçları ne ise yapılır. İçme suyu, elektriği, telefonu belki ileride doğalgazı hepsi hallolur. Alt yapı bir anda yapılacak işler değil. Üretime başlandığında zamanla orası ayrı bir şehir haline gelecek. Bu sanayinin buraya kurulmasıyla herkes kazanacak minibüsçüsünden lokantacısına kadar bütün herkes ekmek yiyecek"dedi.

Darende Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Üyesi İşadamı Fatih Ilıcak ise Organize Sanayinin kurulmasından dolayı gösterdiği aşırı ilgiden ötürü Kaymakam Karagül’ü tebrik ederken Sanayinin her anlamda ilçeye ve Malatya’ya büyük katkısının olduğunu söyledi.


Anahtar Kelimeler: