Okuldaki sürpriz şehitlik

Okuldaki sürpriz şehitlik

Okuldaki sürpriz şehitlik
5.04.2010 13:02:00 2089 0

18 Mart Çanakkale Zaferinin 95. Yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Özel Birgül Anadolu Lisesi’nde bir program düzenlendi. Programda bir konuşma yapan Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, henüz 15 ve 16’sında olan vatan evlatlarının, milletin bağımsızlığı tehlikede olduğundan okulunu bırakıp hürriyet ve bağımsızlığı için cepheye koştuğunu söyledi. Çanakkale Savaşı’nda şehit düşen Darendeli vatan evlatları için yapılan temsili şehitlik programı izlemeye gelenlerin ilgisini çekti.

Milli birlik bilinci

Özel Birgül Anadolu Lisesi’ndeki programa Kaymakam Murat Uzunparmak, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili İ. Erdem Gülcü, Bölge Trafik İstasyon Amiri Başkomiser Rahim Eserer, okul müdürleri, veliler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Okul Müdürü Bülent Canlı’nın açılış konuşması ve Tarih Öğretmeni Resul Kesenceli’nin Çanakkale Zaferi’nin önemine ilişkin anlatımlarının ardından kürsüye gelen Kaymakam Uzunparmak milli birlik bilincini çocuklarımıza aşılanması gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin günün anlamına ilişkin okuduğu şiirler ve sunumların ardından Çanakkale Zaferinin nasıl kazanıldığını anlatan tiyatro gösterimleri ilgiyle izlendi. Programın sonunda Darendeli vatan evlatlarından Çanakkale Cephesi’nde şehit düşenlerin isimlerinin yazılı olduğu temsili şehitliğin de yer aldığı resim sergisi gezildi.


Anahtar Kelimeler: