İmamların hakkını savundu

İmamların hakkını savundu

İmamların hakkını savundu
5.04.2010 13:00:00 2396 0

Türk Diyanet Vakıf-Sen (TDVS) Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Mustafa Korkmaz, Diyanet İşleri Başkanlığını eleştirerek, din görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi

Darende’de TDVS ilçe Temsilcisi Mehmet Şanlı ve çok sayıda imamın katıldığı yemekli toplantıda din görevlileriyle bir araya gelerek, çalışmaları hakkında bilgi verip, sorunları dinleyen TDVS Genel Basın ve Halkla İlişkiler Sekreteri Mustafa Korkmaz, din görevlilerinin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.

Umutlar boşa çıktı

30 yıldır Teşkilat Kanunu beklentisi içerisinde olan Diyanet İşleri Başkanlığı camiasının, gizlilik içerisinde görüş ve talepler dikkate alınmadan hazırlandığı anlaşılan bir tasarıyla karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Korkmaz, büyük bir beklenti ve umut içerisinde olan Diyanet çalışanlarının, bu Teşkilat Kanunu Tasarısını okuduğunda umutlarının boşa çıktığını söyledi.

Mustafa Korkmaz; "86. yılını kutladığımız Diyanet İşleri Başkanlığının bir teşkilat kanunun bulunmaması hukuk devletine yakışmamaktadır. Başkanlık yetkilileri teşkilat kanun taslağını hazırlarken çalışanlarının görüşlerini almadığı gibi hazırlanan taslakta çalışanlara hiçbir iyileştirme getirmemesi ile 657 sayılı kanuna aykırı çıkartılan yönetmeliklerle de çalışanlarına sıkıntılar yaşatmaktadır" dedi.

Israrlı ve kararlı olunacak

İmamların özlük haklarının iyileştirilmesini istediklerini kaydeden Korkmaz; "Vatandaşlarımıza kürsüden ve minberden sevgi, saygı ve hoşgörülü davranışlarda bulunmaları tavsiye edilmesine rağmen amir memur ilişkileri çok katı ve sert ölçülerde sürdürülmesini anlamakta zorlanıyoruz. 657 sayılı DMK`nin 4/1 maddesine göre sözleşmeli olarak çalışan personelin eş ve sağlık durumları sebebiyle tayin ve becayiş hakları, çocuk ve aile yardımları, maaş ve ek ders ücretleri ile izin kullanımı konularında yaşadıkları sıkıntılar çözülmelidir. 4/b`li çalışan çalışanlar, vekil imam hatipler ve fahri öğreticiler kadroya alınmalıdır. Kendisi ve çocukları için şifa arayan görevlilerin sağlık mazeretleri sebebiyle tedavi için tayin talepleri dikkate alınmayarak mağdur edilmektedir. Köylerde uzun süre görev yapan görevlilerin çocuklarının büyümesi ile tahsil, kendileri ve ailelerinin sağlık problemleri sebebiyle sürekli tedavilerinden dolayı sıkıntılar yaşamaktadırlar. Çalışma barışını tesis etmeye, hür sendikacılık ilkeleri içinde, hak ve menfaatlerini koruma ve geliştirmeyi amaç edinen sendikamız diyanet çalışanlarının huzur ve mutluluğu için hak arama mücadelesini ısrarlı ve kararlı bir şekilde sürdürecektir" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: