Görev yerleri değişti

Görev yerleri değişti

Görev yerleri değişti
Eğitim 4.03.2010 10:49:00 3465 0

ASALET KAZANAN MÜDÜRLER

YENİ GÖREV YERLERİNE ATANDI

Milli Eğitim Bakanlığı’nın vekâletle yönetilen kurumlara asaleten atama yapılması amacıyla düzenlediği sınavda başarı gösterenlerden bazıları, valilik tarafından yeni görev yerlerine tayin edildi.

Okul müdürlüğü ve müdür yardımcılığı için birkaç yıl aradan sonra yapılan iki ayrı sınavın sonuçları açıklandı. Türkiye genelinde müdür yardımcılığı sınavına giren 90 bin kişiden 25 bini başarılı oldu. En az bir yıl müdür yardımcılığı yapanların başvurabildiği müdürlük sınavında ise başarı daha yüksek çıktı. 39 bin adayın katıldığı sınavda 21 bin 400 kişi 60 puanı geçti. Başarı oranı ise yüzde 55`i buldu.

Darende’de daha önce müdür yardımcısı ve öğretmen olarak çalışan 13 kişi kazandıkları sınavın ardından Valilikçe müdür olarak atandı.

Yeni atanan müdürler

Edinilen bilgilere göre, yapılan atamalarla Darende Öğretmenevi Müdürlüğü’ne İlhan Kılıç, H. Hasan Başer İ.Ö.O. Müdürlüğü’ne Ramazan Yıldız, İzzetpaşa İ.Ö.O. Müdürlüğü’ne Musa Şahin, Mustafa İclal Başer Anadolu Lisesi Müdürlüğü’ne Adem Özkan, H. Emin Ilıcak Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürlüğü’ne Vahap Yıldız, Aşağıulupınar 75. Yıl Cumhuriyet İ.Ö.O. Müdürlüğü’ne Mehmet İhsan Soylu, Yavuzlar Köyü İ.Ö.O. Müdürlüğü’ne Ramazan Güz, Yeşiltaş Köyü İ.Ö.O. Müdürlüğü’ne Mehmet Çelebi atandı.

Darende’den gidenler

Darende’de görev yapan bazı yönetici ve öğretmenlerde ilçe dışına tayin edildi. Bunlar; Darende Lisesi Kimya Öğretmeni Ahmet Boyraz Kuluncak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne, Nadir İ.Ö.O. Müdür Vekili Mehmet İnce Malatya TOKİ İ.Ö.O. Müdürlüğü’ne, Ilıca İ.Ö.O. Müdür Vekili Osman Şentürk Akçadağ İlçesi Bahri Beldesi İ.Ö.O. Müdürlüğü’ne, Karabacak Köyü İ.Ö.O. öğretmeni Mehmet Güler Doğanşehir ilçesi Erkenek Beldesi M.Kemal İ.Ö.O. Müdürlüğü’ne, Yenipınar Köyü İ.Ö.O. öğretmeni Ömer Ayaz Pötürge Bakımlı Beldesi İ.Ö.O. Müdürlüğü’ne ve Darende Lisesi Müdür Yardımcısı Mehmet Delier Yazıhan Lisesi Müdürlüğü’ne atandı.

Darende’de Milli Eğitime bağlı 56 okul ve kurumdan 20’sinin asaleten atanmış müdürler tarafından, 36 okul ve kurumun ise vekâletle yönetildiği belirlendi.

Öğretmenevi’ne yeni müdür

Darende Öğretmenevi Müdürlüğü’ne atanan İlhan Kılıç ilçeye gelerek görevine başladı. Malatya Yeşilyurt ilçesi Şehit Üsteğmen Koray Seçkin İ.Ö.O’nda öğretmenken girdiği müdürlük sınavını başarıyla geçerek yeterliliği kabul edilen Kılıç Darende’ye atandı.

1973 yılında Yeşilyurt’ta dünyaya geldi. 100. Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden 1997 yılında mezun oldu. İstanbul’da sınıf öğretmeni olarak memurluğa adım atan İlhan Kılıç, Adıyaman, Malatya Yazıhan ve Yeşilyurt’ta çalıştı. Evli ve 3 çocuk sahibi olan Kılıç, Darende Öğretmenevi Müdürlüğü’ne asaleten atanarak görevine başladı.


Anahtar Kelimeler: