Erman Ilıcak´ın gurur veren başarısı

Erman Ilıcak`ın gurur veren başarısı

Erman Ilıcak´ın gurur veren başarısı
Gündem 30.01.2010 22:04:00 3148 0

Patronlar kulübü olarak bilinen Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD)`ın 21 Ocak`ta yapılan 40. olağan genel kurulunda başkan olan Ümit Boyner`in listesinde yönetime Darendeli işadamı hemşehrimiz Rönesans İnşaat`ın sahibi Erman Ilıcak da girdi.

TÜSİAD yeni Başkanı Ümit Boyner beraber çalışacağı yönetim kurulu listesini belirledi. Bu dönem derneğin yönetime beş yeni isim girdi. Bu isimler Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, Acıbadem Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, Arkas Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas ve Pricewaterhouse Coopers Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran.

Rusya`nın önemli müteahhidi

Erman Ilıcak Rönesans İnşaat şirketinin sahibi. ODTÜ’den mezun olduktan sonra Libya’da biriktirdiği paralarla 26 yaşında Rönesans’ı Rusya’nın St. Petersburg kentinde kurdu. 30 bin dolar sermayeyle işe başlayan Ilıcak, Enka İnşaat’la iş yaptı. Türkiye ve yurtdışında AVM yatırımları var. Rusya pazarında çok güçlü. Şirketin şu anda Rusya’da 7, Türkiye’de 5 alışveriş merkezi projesi bulunuyor. 1.5 yıl önce Libya pazarına giren şirket bu ülkede 2 milyar dolarlık iş hacmine ulaştı.


Anahtar Kelimeler: