Dernekleşerek toplumla kaynaşacaklar

Dernekleşerek toplumla kaynaşacaklar

Dernekleşerek toplumla kaynaşacaklar
Gündem 30.01.2010 21:39:00 1577 0

Engelli vatandaşlar, Darende’de dernekleşerek hayata sımsıkı bağlanıp yaşama sevincini sürdürmek için harekete geçti. Ali Işık ve Hakan Güneş adlı iki özürlü, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ı ziyaret ederek ilçede engelliler derneği kurmak istediklerini bildirerek yer talebinde bulundu. Başkan Özkan, dernek için talep edilen yer için yardımcı olacaklarını söyleyerek, herkesin bir engelli adayı olduğunu ve engellilerin toplumun önemsemesi gereken insanlar olduğunu bildirdi.

Darende Belediye Başkanı İsa Özkan’ı ziyaret eden Ali Işık ve Hakan Güneş adlı bedensel özürlüler, ilçede bulunan engellilerin sorunlarına yardımcı olup, hayata bağlanmalarını sağlayacak bir oluşum için dernek kurma faaliyetine geçtiklerini belirtti.

Engelliler evde oturmayacak

Ali Işık, yaptıkları araştırma ile ilçede 150 civarında engelli vatandaş olduğunu tespit ettiklerini ve büyük zorluklarla yaşam mücadelesi vermeyi sürdüren kader arkadaşlarının sorunlarını hafifletmek için el ele vermeyi kararlaştırdıklarını ifade etti. Ali Işık; “Dernek kurarak ilçemizdeki engellileri toplumla barışık hale getirmeyi istiyoruz. Engelli birçok kader arkadaşımız, yaşadığı olumsuz şartlar nedeniyle adeta hayata küsmüş ve başkalarına muhtaç durumdadır. İstiyoruz ki, herkes kabiliyetlerini geliştirerek, çalışmaya, üretmeye ve topluma faydalı hizmetler yapmaya gayret etmesini, yaşam mücadelesini kaybetmeden engelli olmanın bir zafiyet olmadığını ortaya koymayı planlıyoruz. Engelli kardeşlerimizi eğiterek, onlara iş imkânı oluşturarak kabiliyetlerine göre topluma kazandırmayı amaçlıyoruz” dedi.

Hakan Güneş de ilçedeki engellilere hizmet sunabilmek amacıyla belediyeden dernek için bir yer talebinde bulunarak yerel yönetici olarak destek beklediklerini bildirdi.

Herkes engelli adayıdır

Başkan Özkan engellilerin taleplerine imkânlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalışacaklarını kaydederek, ilçede bu eksikliğin giderilmesinin topluma önemli bir kazanım sağlayacağını söyledi. İsa Özkan; “Gerek doğuştan gerekse de sonradan geçirdikleri kazalar nedeniyle engelli olan vatandaşlarımıza herkes sahip çıkmalı, onları toplumun dışına itmeden, hayata bağlamalıdır. Kadere inanan insanlar olarak her an bir kaza geçirebilir ve engelli olabiliriz, herkesin bir engelli adayı olduğu gerçeğini göz önünde tutarak toplumumuzun gerçekleri arasındaki özürlülerimize gereken desteği vermeliyiz. Darende’de bugüne kadar böylesi bir girişim yoktu, bugün engellilerin kader arkadaşlarının sorunlarını ve sevinçlerini paylaşmak amacıyla bu sivil toplum kuruluşunu kurma kararı sizlerin bu çalışmayı başaracağınızın kanıtıdır” dedi.


Anahtar Kelimeler: