Alternatif turizm alanları çoğalacak

Alternatif turizm alanları çoğalacak

Alternatif turizm alanları çoğalacak
Gündem 2.01.2010 15:31:00 2447 0

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak, ilçedeki turizm alanlarının arttırılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında Tohma Çayı güzergâhında bulunan Ozan Köyü’nden başlayan ve Akçadağ ile Yazıhan ilçelerinin de sınırları bulunan 20 kilometrelik kanyonun doğal sit alanı ilan edilerek turizme kazandırılması amacıyla gerekli girişimleri yaptıklarını bildirdi.

Ozan’daki kanyonda incelemelerde bulunduklarını kaydeden Uzunparmak, rafting ve doğa yürüyüşü alanı olarak turizme kazandırılması planlanan alanın ilgi çekici güzellikleri olduğunu belirterek, gizemli yapısıyla doğa meraklılarının tercih edeceği yerlerden birisi olabileceğini kaydetti.

Darende ve Akçadağ ilçelerinin ortak sınırı olan kanyonun doğal sit alanı ilan edilmesi amacıyla yazışmaları başlattıklarına dikkat çeken Uzunparmak, “Adrenalini yüksek, keyifli bir rafting alanı olabilecek kanyonu turizme kazandırarak, su sporlarına ilgi duyanları Darende’de ağırlayacağız. Parkur el değmemiş güzelliklere sahip olduğu için doğallının bozulmamasını istiyoruz. İlçemizdeki alternatif turizm alanlarının artması, Darende’nin ilgi odağı olmasına etki sağlayacaktır” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: