Gezici muayene 3 ay gelmeyecek

Gezici muayene 3 ay gelmeyecek

Gezici muayene 3 ay gelmeyecek
2.01.2010 15:23:00 2287 0

Darende Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kasım Gücük, özel bir firma tarafından yürütülen araç muayene işlemlerinin uzak ilçelere uyguladığı gezici muayene sisteminin Nisan ayına kadar gelmeyeceğini söyledi. Gücük, Kuluncak ve Gürün ilçelerinin de faydalanacağı şekilde Darende’ye sabit bir muayene istasyonu kurulması gerektiğini kaydetti.

Ulaştırma Bakanlığı’nın aldığı kararla firmanın kış ayları süresinde mesafesi uzak, yolu sorunlu olan yerlerde gezici muayene istasyonlarının hizmet vermeyeceğini duyurmasıyla çok sayıda sürücünün mağduriyet yaşayacağını bildiren Kasım Gücük, 2008 yılının Ağustos ayından itibaren ilçemizde gezici muayene istasyonundan 2 bin 500 dolayında aracın kontrolden geçirildiğine dikkat çekti.

Siyasiler sahip çıksın

Gücük, kış süresince il merkezine uzak olan Darende’deki sürücülerin araçlarını muayene ettirmekte zorlukla karşı karşıya kaldığını ifade ederek; “Darende’yi merkez alarak, il merkezlerine uzak olan Kuluncak ve Gürün ilçelerinin de faydalanacağı şekilde sabit bir muayene istasyonu kurulması gerekli. Bu üç ilçede 10 bin civarında araç var. Sabit istasyonlar günde ortalama maksimum 30 civarında aracı muayene edebilmektedir. Toplam araç sayısı yıla oranlandığında günlük ortalama sayısına tekabül etmektedir. Sabit istasyon açılmasını istedik ama maalesef yalnız kaldık. Siyasilerin bürokratların, yöneticilerimizin bu konuya eğilerek Darende’ye sabit bir araç muayene istasyonu kurulmasını desteklemelerini istiyoruz” dedi.

Yolu kullanan bile faydalanır

İl merkezinin uzaklığı ve yol şartlarının kötü olmasının vatandaşı zora soktuğunu, ayrıca sabit istasyonun şehrin kendi yoğunluğuna ancak cevap verebildiğine dikkat çeken Kasım Gücük; “Darende doğuyu batıya bağlayan güzergâh üzerinde. İlçe ve civardaki yerleşim birimlerinin araçlarının yanı sıra yolu kullanan vatandaşlardan muayene problemi olanlar dahi bu hizmetten yararlanabilir” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: