Malatyapark´ı Başbakan açtı

Malatyapark`ı Başbakan açtı

Malatyapark´ı Başbakan açtı
Gündem 5.12.2009 23:53:00 5224 0

Darendeli işadamlarının yaptırdığı 200 milyon dolarlık Malatyapark`ı Başbakan açtı 

Darendeli hemşehrimiz Erman Ilıcak’ın başkanlığında Malatyalı 32 iş adamının bir araya gelerek kurduğu, Malatya Girişim Grubunun (MGG), alışveriş merkezi, otel, hastane ve 200 lüks konut yapımını içeren yatırımlarından ``Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi`` açıldı. 

Açılışı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan törene, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, Malatya Valisi Ulvi Saran, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bazı milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Malatya Valisi Ulvi Saran törende yaptığı konuşmada, Malatyalı iş adamlarının ``birliktelik sorumluluk getirir`` prensibinden hareketle yaptıkları bu yatırımdan memnuniyet duyduklarını söyledi. Malatya`da Beydağı ağaçlandırma seferberliği çalışmalarına da değinen Vali Saran, fidan dikmenin önemini vurgulayarak, iş adamlarını ağaçlandırma seferberliğine katılmaya çağırdı. 

Sosyal yaşantı zenginleşecek

Malatya Girişim Grubu Yönetim Kurulu ve Rönesans Grubu Başkanı Erman Ilıcak da Malatya Park ile şehir merkezinde atıl kalmış bir sanayi alanını 200 milyon dolar tutarında bir yatırımla 1800 kişiye istihdam sağlayacak, halkın ekonomik ve sosyal yaşantısını zenginleştirecek bir merkeze dönüştürmenin gururunu yaşadıklarını söyledi. 

Alışveriş merkezi ile oluşturulacak istihdamın gelecek yıllarda artmasını beklediklerini belirten Ilıcak, Teşvik Yasası sonucu oluşan desteklerle Malatya`da nükleer tıp, madencilik, ambalaj ve tekstil sektöründe istihdam oluşturacak 17 yeni fabrikanın temellerinin son 6 ayda atıldığını ve inşaatların başladığını anlattı. 

Konuşmaların ardından alışveriş merkezi ile Malatya Girişim Grubunun yaptırdığı ve tören alanına konulan dev ekrandan görüntüsü yansıyan anaokulu eş zamanlı olarak açıldı. 

Malatya`nın ilk alışveriş merkezi

Malatya Girişim Grubu tarafından hayata geçirilen Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi Malatya`nın ilk ve tek alışveriş merkezi ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin ilk ve tek çatı altında yapılan çok fonksiyonlu projesi olma özelliğini taşıyor. Alışveriş merkezi kısmı faaliyete geçen projenin 5 yıldızlı otel, tam donanımlı özel hastane ve 200 dairelik lüks konut kısmı daha sonra yapılacak. Yetkililer, AVM`nin maliyetinin 200 milyon doları aştığına dikkati çekerken, Malatya Park`ın krize rağmen yüzde 90 doluluk oranına ulaştığını ifade etti. 

Alışveriş merkezinde 158 mağazanın hizmet vereceğine işaret eden yetkililer, toplam brüt inşaat alanın 113 bin 442 metre kare kiralanabilir alanın ise 50 bin 940 metre kare olduğunu kaydetti. Malatya`daki işsizlerin istihdamına katkı sağlayacak AVM`nin kentteki 10 bin genç işsizden 1800`ünü istihdam etmesiyle işsizliğin azalmasına önemli katkı sağlayacağı da ifade edildi. AVM`yi yıllık ortalama 13 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Malatya Girişim Grubu`ndaki Darendeli işadamları:

Erman Ilıcak, Salim Ilıcak, Tevfik Ilıcak, İsmet Sadık Ilıcak, Fatih Ilıcak, Mehmet Faik Ilıcak, Tümer Ilıcak, Sadullah Ilıcak, Hafız Mevlüt Ilıcak, Ali Nuri Ilıcak, Hamit Ilıcak, Ahmet Ilıcak, MGG`nin diğer ortakları: Osman Yurdakul, Ömer Yurdakul, Adnan Başdemir, Cemal Kırıcı, Remzi Kırıcı, Bayram Kırıcı, Mehmet Kavuk, M. Ali Kavuk, Şahin Kavuk, Abdullah Kavuk, Yalçın Geyik, Ali Taner, Bahattin Doğan, Süleyman Doğan, M. Selim Doğan, Yiğitcan Koçyiğit, Pelin Koçyiğit, Seda Koçyiğit, Ali Koçyiğit, Mustafa Başdemir ve Azmi Özhan.


Anahtar Kelimeler: