Özdemir gelecek için önerdi

Özdemir gelecek için önerdi

Özdemir gelecek için önerdi
5.12.2009 23:32:00 1934 0

1991-1993 yılları arasında Malatya Vali Yardımcılığı yapan ve halen Konya Vali Yardımcısı olarak çalışan Yusuf Özdemir, Darende’yi oldukça hızlı değişmiş ve gelişmiş olarak gördüğünü söyledi. Özdemir, Darende için yapılacak en önemli çalışmalardan birinin ilçenin master planının hazırlanarak gerekli düzenleme ve gelişimlerin bu doğrultuda yapılması gerektiğini ifade etti.

Yusuf Özdemir Darende’ye yaptığı gezide Somuncu Baba Külliyesi, Tohma Kanyonu, Hasan Gazi Şehitler Anıtı, Günpınar Şelalesi ve diğer yerleri gezdi. Malatya’da çalıştığı dönemlerde İl İdare Kurulu Müdürü olan Tacettin Ateş ve işadamı Mehmet Ali Akça ile ilçeyi gezen Özdemir, Darende’yi geçmişe oranla oldukça değişmiş olarak bulduğunu bildirdi.

Vakfın yapması gurur verici

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’le de görüşen Yusuf Özdemir, Darende’nin gelişimine vakfın çok büyük katkı sağladığını, bir sivil toplum kuruluşunun böylesi bir canlılığa ve hizmete sebep olmasının gurur verici bir durum olduğunu ifade etti.

Özdemir konuşmasının devamında; “Vakfın, eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel çalışmaların yanı sıra toplumsal birçok hizmeti yerine getirerek özellikle Darende’nin bir çekim merkezi olmasına sunduğu katkı hiçbir değerle ölçülemez. Malatya’da çalıştığım dönemlerde vakfın güzel çalışmaları vardı, şimdi hizmetlerin taçlandırıldığını gördüm” dedi.

Planlı büyüme için şart

Vakfın yaptığı çalışmaların ilçeyi geliştirdiğine ve çok sayıda turistin gelmesini sağladığına vurgu yapan Özdemir; “Darende için yapılacak en önemli çalışmalardan birisi ilçenin master planının hazırlanması olacaktır. Gelişim ve değişimler belli bir düzen içerisinde yapılmalıdır. Geleceğe yönelik planlama yapılmadan gerçekleşen düzenlemeler çarpık yapılaşmayı meydana getirir. Darende’nin daha güzel ve planlı büyümesi için bu çalışma şarttır” diye konuştu. 

İlçedeki gezisi sırasında Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak ile de görüşen Yusuf Özdemir, master planı hazırlanması konusundaki fikirlerini yineleyerek bu hususun önemsenmesini istedi.


Anahtar Kelimeler: