Sabuncu hayran kaldı

Sabuncu hayran kaldı

Sabuncu hayran kaldı
5.12.2009 23:31:00 6255 0

Darendeli ünlü iş adamı Mehmet Nuri Sabuncu, baba ocağını 45 yıl sonra ziyaret etti. Adana’da yaşayan Mehmet Nuri Sabuncu, ilçesini 45 yıl sonra ziyaret etti. İşadamı Sabuncu, “İlçem çok değişmiş. Siz sayın yöneticileri birlik ve beraberlik içinde görmekten son derece memnun oldum" diyerek, daha sonra ailesi, eşi ve dostları ile birlikte geleceğini söyledi.

İşadamı Sabuncu`yu Belediye Başkanı İsa Özkan konuk etti. Ziyarette ayrıca Kaymakam Murat Uzunparmak, İlçe Emniyet Müdürü Sait Tanrıkulu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Koray Kartal da bulundu.

Her hizmet ayrı bir değere sahip

Mehmet Nuri Sabuncu Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i de ziyaret etti. Vakfın Darende’nin gelişimine büyük katkı sağlamasının gurur verici olduğunu söyleyen Sabuncu, Hulusi Efendi’nin ardından genişleyen ve büyüyen bir hizmet yelpazesini insanlara ulaştıran Hamidettin Ateş’in ‘hayırlı bir evlat’ olarak babasının izinden gitmesini Darende’nin ve milletimizin kazancı olduğunu bildirdi. Sabuncu; “Darende deyince ilk akla gelen Somuncu Baba ve Hulûsi Efendi olmaktadır. Sizlerin gayretli çalışmaları neticesinde ilçemiz çok güzel bir hale gelmiş. Her hizmetiniz ayrı bir değere sahip. Değişik alanlarda yaptığınız hizmetleri, topluma sağladıkları faydayı görmemek için kör olmak lazım” diye konuştu. 

 

Mehmet Nuri Sabuncu kimdir?

Mehmet Nuri Sabuncu, sanayicilerin duayenleri arasında gösterilen ve 1920`li yıllarda Darende’den Türkiye`nin sanayileşen ilk kentleri arasında yer alan Adana’ya giderek, yörenin nimetlerini paraya çevirmeyi başaran tüccar ve sanayici merhum Nuri Sabuncu`nun 6 çocuğundan birisidir.

Beyrut`ta Amerikan Kolejinden mezun olan, 1958`de üniversite eğitimini iş idaresi üzerine ABD`de yapan Nuri Sabuncu, Adana`da şehir içi ulaşımının faytonla, şehirlerarası ulaşımın ise trenle sağlandığı yıllarda, THY`nin 5 kişilik uçağıyla yurt dışına çıkabilecek ekonomik güce sahip sayılı kişiler arasında yer aldı. Evli ve 3 çocuk babası Mehmet Nuri Sabuncu, babasının 1956 yılında kurduğu, yörenin ilk sanayi tesislerinden Akdeniz Tekstil ve 1970 yılında kendisinin kurduğu Nuri Sabuncu Sentetik Elyaf Tekstil Sanayi`ni yönetti.

Adana’da ikamet eden Nuri Sabuncu’nun iki oğlu ABD`de eğitim almakta, annesi Adana`da çiftçilik yapmakta ve hayattaki 4 kardeşi İstanbul`da yaşamaktadır. Nuri Sabuncu, 1981 yılından beri Finlandiya, 1983`den beri de Tunus fahri konsolosluğunu sürdürmektedir.


Anahtar Kelimeler: