İlan hoparlöründen salâ

İlan hoparlöründen salâ

İlan hoparlöründen salâ
5.12.2009 23:21:00 1418 0

Darende Belediyesi ilçe dışında vefat edenlerin vatandaşlar tarafından duyulması amacıyla yakınları tarafından bildirilen kişiler için ilan hoparlöründen ‘sâla’ vermeye başladı. Belediye Başkanı İsa Özkan, ilçe dışında vefat edenlerin hemşehrilerimizce duyulması amacıyla yeni bir uygulamayı başlattıklarını bildirdi.

Yönetmeliklere göre ilçe dışında vefat edenler için camilerden sâla verilmemesi nedeniyle böylesi bir uygulama başlattıklarını bildiren Özkan; “Sâla, bir duyurudur. Gurbette yaşayan çok sayıda hemşehrimiz var, burada da onların sevenleri, yakınları var. İlçede yaşayan vatandaşlarımız kimi zaman gurbette iken vefat edenleri çok sonraları duyabiliyor. En azından ailelerine bir taziye verilerek acılarına ortak olunması düşüncesini taşıyan hemşehrilerimizden gelen talep üzerine belediye ilan hoparlöründen sâla vermeye başladık. Belediyeden gün içerisinde çeşitli konular ilan edildiği için vefat duyuruları dikkat çekici olmuyor. Geleneklerimize göre bir insanın ölüm duyurusu sâla ile yapıldığından böylesi bir hizmeti yapmaya karar verdik. İlçe dışında olup vefat eden bir hemşehrimizin yakınları tarafından Belediyemize başvurularak ölüm olayının duyurulması istendiğinde görevlimiz sâla vermektedir. Uygulamamızdan halkımız da memnundur” dedi.

Özkan ayrıca vatandaşların cenaze hizmetlerine yardımcı olmak amacıyla Belediye’nin bir din görevlisi tahsis ettiğini, cenazelerin yıkanması, defin işlemleri, taziye yerlerinde Kur’an okunması gibi bir takım hizmetlerin verilmeye başlandığını ifade etti.


Anahtar Kelimeler: