Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ilçemizi gezdi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ilçemizi gezdi

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ilçemizi gezdi
Gündem 3.11.2009 11:40:00 1790 0

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı Darende’yi gezdi. Başkan Yağcı son yıllarda turizm alanında önemli ataklar yapan Darende’de yöneticilerin çok şanslı olduğunu ve ilçede örnek çalışmaların tesis edildiğini söyledi.

Selim Yağcı yaptığı açıklamada ailesiyle birlikte geldiği Darende’de keyifli bir hafta sonu gezisi ile gizemli güzellikleri barındıran ilçeyi görmenin mutluluğunu yaşadığını bildirdi.

Darende’yi vakıf ayakta tutuyor

Selim Yağcı; “Darendeli dostlarımız ilçeyi bize anlatmışlardı, yakın bir tarihte Söğüt ilçemize atanan Kaymakam Vural Karagül’de buranın görülmesi gereken bir yer olduğunu söylemişti. Gerçekten keyifli bir gezi yaptık. Tarihi mekânlar, turistik yerler oldukça etkileyici. Tarihi eserlerin onarılarak gelecek kuşaklara aktarılması için gösterilen çaba takdire değer. Ve tüm bunlara katkı sağlayanın bir vakıf olduğunu öğrenmek bizi daha da mutlu etti. Somuncu Baba Külliyesi ve civarı ile ilçede eğitim, sağlık, sosyal ve kültürel alanların yanı sıra turizmle ilgili önemli çalışmalar yapan Hulûsi Efendi Vakfı burayı ayakta tutan eserleri toplumun istifadesine sunmuş.

Yöneticileri oldukça şanslı

Ziyaret yerleri çok sade, doğayla uyumlu her şey göze hoş gelen bir güzellikte yapılmış. Dolayısıyla burada görev yapan yöneticileri oldukça şanslı buluyorum çünkü bacasız fabrika olan turizmle ilgili örnek ve güzel çalışmalar yapılmış. Bundan sonra buranın daha fazla geliştirilmesine yönelik hizmetler verilebilir” dedi.

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak ve Belediye Başkan Vekili Yaşar Çalık’la Tohma Kanyonunu gezen Yağcı, Hulûsi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i de ziyaret etti. Yağcı Darende’de örnek çalışmalar yapan Vakfın Başkanı Ateş’e Osmanlı tuğrası hediye etti.


Anahtar Kelimeler: