İlçe öğrenci temsilcileri seçildi

İlçe öğrenci temsilcileri seçildi

İlçe öğrenci temsilcileri seçildi
Gündem 3.11.2009 11:32:00 1806 0

Darende’de okul başkanı seçilen öğrenciler, yaptıkları oylama ile ilçe temsilcilerini de belirledi. Oylama öncesinde bir konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak, seçimlerin öğrencilerin demokrasiye alışmaları için önemli bir ders olduğunu söyledi.

Darende’deki 25 okulda öğrencileri temsilen seçilen başkanlar, ilçe genelinde yaptıkları oylama ile de ilçe temsilcisi ve yönetimini belirledi. Öğretmenevi salonunda 27 Ekim günü yapılan oylamada 10 öğrenci aday oldu. Adaylar kendilerini tanıtarak vaatlerini anlattı. Daha sonra oylamaya geçildi seçimlerde 5 oy alan Balaban Lisesi öğrencisi Rahmi Çankaya ilçe temsilcisi oldu. Darende’deki çeşitli liselerden üyelerin seçildiği yönetimde bir de ilköğretim okulu öğrencisi yer aldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Necati Tarak çocukların demokrasinin bir gereği olan seçimleri yaparak kendilerini temsil edecek arkadaşlarını belirlediklerini bildirdi. Tarak; “Öğrencilerimiz bu işi yaparken bir hayat dersi olan ve gelecekte de tecrübe edecekleri seçim atmosferini yaşadılar. Bu işin pratiğini görmüş oldular. İlçe temsilcisi ve yönetime seçilen öğrencilerimizi kutluyorum, onların arkadaşlarını en iyi şekilde temsil etmelerini diliyorum” dedi.

İlçe öğrenci temsilcisi ve yönetime seçilenlerin önümüzdeki günlerde Malatya’da il temsilcisini seçmek üzere oy kullanacağı belirtildi.


Anahtar Kelimeler: