Darendeli Kazak Kral´a saldırdılar

Darendeli Kazak Kral`a saldırdılar

Darendeli Kazak Kral´a saldırdılar
Gündem 3.11.2009 10:18:00 3143 0

İşadamı hemşehrimiz Zeki Pilge, kırmızı ışıkta kurşun yağmuruna tutuldu. Suikastın biçimi organize olduğu ihtimalini güçlendirirken, polis Rus mafyasından şüpheleniyor

Kazakistan Türk İşadamları Derneği Başkanı (KATİAD) ve Turkuaz Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Darendeli ünlü işadamı Zeki Pilge ile şirketin Ceo`su Hayri Ersoy, 9 Ekim 2009 günü İstanbul`da silahlı saldırıya uğradı. Ümraniye`de kırmızı ışıkta duran otomobile yakın mesafeden açılan ateş sonucu şirket CEO`su Hayri Ersoy öldü, başkan Zeki Pilge ise yaralandı.

6 kez ateş etti

Türkiye`de Çukurova Tıp Fakültesi`nde tıp eğitimini tamamladıktan sonra Kazakistan`a giderek ticarete adım atan Zeki Pilge 17 yılık iş hayatının sonunda ülkenin en büyük dağıtım ağını oluşturarak milyar dolarlık bir servetin başına geçti. `Kazak Kral` olarak da tanınan ve Türkiye`de çeşitli alanlarda yatırım yapmaya hazırlanan Pilge’nin kırmızı ışıkta duran aracına arka çaprazdan yaklaşan meçhul bir saldırgan, kurşun yağdırdı. Pilge`nin bulunduğu sağ tarafı hedef alan saldırgan, 6 kez ateş edip amacına ulaştıktan sonra, yine yaya olarak kaçtı. Saldırıda kurşunlardan dördü Pilge`ye 2`si ise Ersoy`a isabet etti. Saldırıdan yara almadan kurtulan şoför İsmail Çalışkan, hemen 112`yi arayarak ambulans istedi. Kısa sürede olay yerine gelen ambulans Ersoy`u Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne, Pilge`yi ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi`ne götürdü.

Felç riski bulunuyor

Ersoy, müdahalelere rağmen hayatını kaybederken Pilge ameliyata alındı. Pilge`nin vücudundaki 4 kurşundan üçü çıkarıldı, bir tanesinin ise omuriliğinde kaldığı öğrenildi. Pilge`nin hayati tehlikeyi atlatmış olmasına rağmen, omuriliğindeki kurşun çıkartılamadığı için felç riski bulunduğu kaydedildi. Yakın iş arkadaşları Pilge`nin herhangi bir düşmanı olmadığını ve tehdit almadığını belirterek, "Öngörebileceğimiz bir kişi dahi yok" dedi.

Turkuaz 17 yılda devleşti

1964 yılında Darende`de dünyaya gelen Doktor Zeki Pilge tarafından 1992 yılında kurulan Turkuaz Dış Tic. Şirketi, 17 yıllık süreçte 13 ticari, 10 inşaat şirketiyle şirketler topluluğuna dönüştü. İlk ofisini Almatı’da açan Turkuaz bugün Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan’da faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye’de de Kazak firması olarak Dalaman Havaalanı’nın işletmesini üstlenen şirketin sadece Kazakistan’da 3 bin 500’in üzerinde çalışanı var. Orta Asya Medeniyetler Vakfı kurucusu ve ikinci Başkanı da olan Zeki Pilge, 2000 yılında Orta Asya’da en başarılı Türk işadamı seçildi. 2002’de Türkiye’de Zirvedekiler yarışmasında Üzeyir Garih Girişimci Ödülü’nü aldı. 2005’te Kazakistan’da Yılın İşadamı seçildi. Kazakça, Rusça ve İngilizce bilen Pilge halen KATİAD (Kazak-Türk İşadamları Derneği) Başkanlığı’nı da yürütüyor.


Anahtar Kelimeler: