Kaza yürekleri hoplattı

Kaza yürekleri hoplattı

Kaza yürekleri hoplattı
Gündem 3.11.2009 09:44:00 1785 0

İlçe Trafik Komisyonu, Hükümet Konağı ile Heyiketeği Mahallesinin bağlantısını sağlayan kavşağa trafik ışığı konarak, karayolunu kullanan araçların, şehir merkezine girmeden yavaşlamalarını sağlamak için karar aldı. Karar alınan kavşakta meydana gelen kaza, yürekleri hoplattı ve durum ne kadar elzem olduğunu açıkca ortaya koydu.

Darende’de Cumhuriyet Bayramı törenlerinden gelen öğretmen Asiye Karaçelebi’nin (23) kullandığı araca kavşaktan dönerken karayolundan geçen bir otomobil çarptı. Kazada 4 kişi yaralandı.

Edinilen bilgilere göre İstanbul’dan Elazığ’daki bir yakınlarının cenazesine gitmekte olan Murat Yıldız (43) yönetimindeki 34 YN 6151 plakalı otomobil, Kayseri-Malatya karayolunun Darende ilçe merkezinde seyir halinde iken İlçe Emniyet Müdürlüğü yanındaki kavşaktan sola dönmek isteyen Asiye Karaçelebi’nin kullandığı 42 NN 434 plakalı otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle iki araçta kavşakta sürüklenerek yolun diğer şeridine geçti. Kazada otomobil sürücüleriyle birlikte Elazığ’daki cenazeye giden Selahattin Yıldız (52) ve Abdulbaki Yıldız (58) yaralandı. Hayati tehlikesi bulunmayan yaralılardan Asiye Karaçelebi ve Selahattin Yıldız Malatya’ya sevk edildi.

Bu arada Cumhuriyet Bayramı törenlerinden gelen ilçe protokolü de olay yerinde durarak bilgi aldı. Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak olayın meydana geldiği karayolu bağlantılı kavşakta araçların kontrollü geçişi amacıyla ışık konmasını kısa bir süre önce İlçe Trafik Komisyonunda kararlaştırdıklarını söyledi.


Anahtar Kelimeler: