Rektörden sevindirici açıklama

Rektörden sevindirici açıklama

Rektörden sevindirici açıklama
Gündem 15.10.2009 15:30:00 1812 0

Rektör Yüksekokul müjdesini verdi

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Darende’de uygulamalı Turizm Meslek Yüksekokulu kuracaklarını bildirdi.

Çelik, yaptığı açıklamada; ``Darende ilçemizde de uygulamalı Turizm Meslek Yüksekokulu kurma projemiz var. Orada da büyük bir turizm potansiyeli var. Özellikle inanç ve doğa turizmi. Darendeli iş adamları, Darende Belediyesi ve Kaymakamlığı da bu konuda çok çaba sarf ediyor. Onlar da gerekli alt yapıyı sağladığında Darende`de okulumuzu açacağız.``

Su Ürünleri Yüksekokulunun, birkaç yıl sonra Su Ürünleri Fakültesi yapılabileceğini dile getiren Çelik, ``Bunları yeterli görmüyorum. Daha çok şeyler yapmak mecburiyetindeyiz. Gerçekten refah devleti, toplumu olmak istiyorsak üniversite olarak toplumun önünde daha güzel şeyler yaparak model olmamız gerekiyor. Mezun ettiğimiz öğrencilerimizin dünyanın her tarafında iş bulur hale gelmesini arzu ediyoruz`` diye konuştu.

Darende kongre merkezi olmalı

Göreve başladıktan bir süre sonra Darende’ye gelerek incelemelerde bulunan Rektör Çelik, ilçede Turizm Meslek Yüksekokulu`nun açılmasını planladıklarını ayrıca alt yapısı hazır olan Darende’yi kongre merkezi yapmak için çalışmalarda bulunacaklarını söylemişti.

Darendelilerin birlik içerisinde hareket etmesine karşılık üniversite olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını belirten Çelik, Darende’nin potansiyeli ve yapısına uygun olarak ayrıca geleceğe yönelik gelişmesinin paralelinde ilçeye Turizm Meslek Yüksekokulunun açılmasının yerinde olacağını kaydetmişti.

Darende kongrelere uygun

Cemil Çelik yaptığı değerlendirmede; “Burada yüksek okulumuzun yanı sıra kongrelerin yaz okullarının eğitim çalıştaylarının yapıldığı bir kültür merkezi de planlıyoruz. Bölgenin kalkınması açısından da bu konuyu çok önemsiyoruz. Bina, fonksiyonel bir yapıya sahip olmalı ve çok amaçlı olarak kullanılabilmeli” demişti.

Ezbere bir iş yapılmamalı

Darende’nin geleceği ve gelişmelerin de göz önünde tutularak okulun ileride genişletilebilecek bir kompleks olması gerektiğine dikkat çeken Prof Çelik; “Ortak bir akılla bu işlerden anlayan insanlar ve konuya duyarlı uzmanlar da buraya davet edilerek bir çalışma yapılmalı. Bir çalışma da biz üniversite olarak yapacağız sonra iki çalışmayı birleştirerek ortak bir eser oluşturacağız. En ideal model ne ise onu oluşturmalıyız. Ezbere bir iş yapmaya gerek yok. Darende’nin 20-30 sene sonrasını görecek şekilde plan yapılmalı. Artık kurumlar stratejik planlarını yapıyorlar, sadece günü kurtarmak için değil geleceği görerek planlama yapılmalı. Geçici olarak bir okulda değil, tamamen kendi binası ve yerinde dört dörtlük bir yerde bu işi yapmalıyız” diye konuşmuştu.


Anahtar Kelimeler: