Binlerce kişiye yardım

Binlerce kişiye yardım

Binlerce kişiye yardım
Gündem 15.10.2009 15:22:00 1399 0

Hulusi Efendi Vakfı kimsesizlerin eli, ayağı oldu

Gerçekleştirdiği toplumsal ve sosyal çalışmalarla takdirleri üzerinde toplayan Hulusi Efendi Vakfı, Ramazan ayında ihtiyaçlıları unutmayarak kimsesizlerin eli ve ayağı oldu. Yurt içi ve yurt dışında onbinlerce insana çeşitli yardımlar yapıldı.

Vakıftan yapılan açıklamada Ramazan ayı boyunca 7 il ve ilçe merkezinde evinde yemek pişiremeyecek derecede yaşlı ve bakıma muhtaç 1.391 kişiye günlük sıcak yemek ulaştırılırken yurt genelindeki 14 ilde iftar çadırlarında ise 25.850 kişiye yemek ikram edildiği kaydedildi.

Açıklamada Vakfın merkezinin bulunduğu Darende’de Ramazan ayı boyunca Somuncu Baba Cami avlusunda Hulusi Efendi İftar sofralarında 20.000 kişiye iftar ikramlarının yapıldığı belirtildi. 47 il ve ilçe merkezinde 7.000 aileye gıda yardımı yapılırken yine bazı yerlerde yakacak ve ev eşyası yardımları yapıldığı da bildirildi.

Bu yıl ayrıca Pakistan’ın İslamabad kentinde ihtiyaç sahibi 1.000 aileye gıda paketi dağıtımı yapıldığı ifade edilirken yıllardır geleneksel olarak sürdürülen Somuncu Baba Sebil Ekmeklerinin de dağıtıldığı vurgulandı.

Yardım çalışmaları kapsamında fakir ailelere giyecek yardımında bulunulacağı ayrıca da eğitim döneminin başlaması nedeniyle 5 bin öğrenciye eğitim seti yardımı yapılacağı kaydedildi.


Anahtar Kelimeler: