Darende için kollar sıvanmalı

Darende için kollar sıvanmalı

Darende için kollar sıvanmalı
Gündem 15.10.2009 15:11:00 1864 0

Darende için TRT’de tanıtım atağı

TRT Türk Sanat Müziği sanatçısı hemşehrimiz Suat Yıldırım, Darende’nin TRT’deki çeşitli programlarda yayınlanması için girişimlerde bulunduğunu bildirdi.

Ailesiyle birlikte Ramazan ayı içerisinde Darende’ye gelen Suat Yıldırım, Somuncu Baba Külliyesi ve civarını gezdi. Akrabası olan Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’i de ziyaret eden Yıldırım Darende’nin tanıtım anlamında konu zenginliği açısından hiç sıkıntı çekilmeyecek bir yer olduğunu söyledi.

Darende için ne yaptın deseler

Yıldırım burada yaptığı konuşmada; “Bir süre önce bir arkadaşımızla memleketi Taşköprü’ye gittik. Program sırasında ben acaba memleketimin tanıtımına nasıl bir katkı sunabilirim diye düşündüm. Biri bana ‘20 yıldır TRT’desin Darende için ne yaptın’ dese verilecek elle tutulur bir cevap bulamadım. TRT’nin Darende’nin tanıtımına katkı sağlayacak birçok programı kültürel çalışmaları var. Tarih, kültür, doğa ve inanç turizminin önemli merkezlerinden olan Darende’mizin adının daha fazla duyulması amacıyla ilçemizdeki yerel yöneticiler ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alarak güzel tanıtım programları yapabiliriz. Örneğin bir iftar saatinde Somuncu Baba’dan Ramazan ayının ruhuna uygun bir canlı yayın yapılabilir. Özellikle gelecek yıl bu çalışmanın olması için görüşmeler yapacağım. Darende konu zenginliği açısından hiç sıkıntı çekilmeyecek bir yer bu memleketin evladı olarak ben de başkaları da üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

H. Hamidettin Ateş de Darende’nin son yıllarda ilgi odağı olduğunu, ilçenin tanıtımının daha fazla yapılmasıyla gelecek ziyaretçi sayısında ciddi bir artış olacağına inandığını kaydetti. Suat Yıldırım’a tanıtım için düşündükleri ve girişimleri için teşekkür eden Ateş; “Keşke tüm hemşehrilerimiz sizin gibi düşünse ve bir şeyler yapabilse” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: