Tarih bilinci şart

Tarih bilinci şart

Tarih bilinci şart
15.10.2009 14:57:00 1507 0

Gaziler Günü nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Ölçer, hızla gelişen dünyada ayakta durabilmek için, çağdaş uygarlık düzeyine tarih bilinciyle ulaşılacağının mümkün olduğunu söyledi. Ölçer, dünle bugün arasında kurulabilecek kopmaz maddi ve manevi bağın, geleceğe vereceği gücün ancak şehit ve gazilerimizin kıymetinin bilinmesiyle sağlanabileceğini ifade etti.

Gaziler Günü nedeniyle Darende’deki tören 19 Eylül günü Hükümet Konağı önünde yapıldı. Atatürk anıtına çelenklerin sunulduğu törene Kaymakam Murat Uzunparmak, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Koray Kartal, Belediye Başkanı İsa Özkan, Kıbrıs Gazileri Mustafa Mert ile Necati Canpolat’ın yanı sıra resmi kurum amirleri ve sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı.

Acılara tahammül ettiler

Törende bir konuşma yapan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Ahmet Ölçer, Türk milletinin varlığını devam ettirmek için birçok mahrumiyet ve acılara tahammül eden gazilerin gönüllerdeki ayrıcalıklı yerlerinin her zaman muhafaza edileceğini belirtti.

Ölçer; “İhanet odakları karşısında ördükleri manevi engelle, hain emellerin, şehit kanlarıyla sulanmış topraklarımıza uzanmasına müsaade edilmeyeceğinin bir kanıtı olan kahraman gazilerimiz, tarihe geçen isimleriyle milletimizin şaşmaz hafızasından asla silinmeyecektir. Dün, Çanakkale’de, Dumlupınar’da, Kore’de Kıbrıs’ta vatanın müdafaası için şahadete ulaşan ve gazi olarak dönen kahraman askerlerimiz, bugün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak için fırsat arayan dış güçlerin desteklediği kanlı terör örgütüne karşı mücadele yürütmektedir. Herkes bilmelidir ki; her ne şekilde olursa olsun, vatanımızın bütünlüğünü hedef alan güçler, kahraman ordumuzun ve vatansever Türk insanının mücadele azmi ve kararlılığı karşısında yok olmaya mahkûmdur” diye konuştu.

Törenin ardından Kaymakam Murat Uzunparmak gazilerle bir süre sohbet etti.


Anahtar Kelimeler: