Halk eğitimde toplum önemseniyor

Halk eğitimde toplum önemseniyor

Halk eğitimde toplum önemseniyor
Eğitim 15.10.2009 14:51:00 2385 0

Darende Kaymakamı Murat Uzunparmak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce eğitim sezonu içerisinde açılacak kurslarda rutinin dışına çıkarak yörenin geleceği ve toplumsal faydayı hedefleyen çalışmaların yer alması gerektiğini bildirdi. İlçe Halk Eğitimi Planlama ve İş Birliği Komisyonu toplantısında Darende’de açılacak yeni kurslar hakkında fikir alış verişinde bulunuldu.

942 kişiye eğitim verildi

Kaymakamlık makamında yapılan toplantıya Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, resmi kurum amirleri, sivil toplum kuruluş yöneticileri katıldı. Toplantıda ilk olarak Halk Eğitim Merkezi Müdürü Haşim Özkan çalışmaları ile ilgili bilgiler verdi. Özkan geçtiğimiz eğitim döneminde mesleki teknik eğitim alanında 31 kurs açarak 579 kişiye, 40 okuma yazma kurs açarak 282 kişiye, sosyal ve kültürel alanda da 4 kurs açarak 81 kişiye öğrenim hizmeti sunduklarını kaydetti.

Yöresel simgeler yapılmalı

Kaymakam Murat Uzunparmak da yaptığı konuşmada kursları planlarken rutinin dışına çıkılarak yöresel değerlerin geliştirilmesi, turizmi hedefleyen ve toplumsal faydayı amaçlayan eğitimler verilmesi gerektiğini kaydetti. Uzunparmak; “Darende yöresinin kendine özgü değerleri, turizm alanında gelen insanlara sunulabilecek ürünler ve günlük yaşamda hayatı kolaylaştıran bir takım pratik bilgileri kazandırmak insanlara sağlayacağımız hizmetler arasında olmalı” dedi.

Yapılan fikir alış verişleri sonunda bu dönem, folklor, ilk yardım, turizm rehberliği, kuaförlük, aşçılık ve güreş gibi kurslar açılmasının yanı sıra geçtiğimiz yıllarda talep gören dallarda eğitim verilmesi kararlaştırıldı.


Anahtar Kelimeler: