Kanalizasyon çilesi bitiyor

Kanalizasyon çilesi bitiyor

Kanalizasyon çilesi bitiyor
19.12.2007 22:54:00 1968 0

Darende’nin İller Bankası tarafından hibe olarak yapılan kanalizasyonun proje çizim işinin bitmesinin ardından yapım işi de ihale edilerek 900 gün içinde bitirilecek.

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal yaptığı açıklamada, İller Bankası tarafından gerçekleştirilen ilçenin kanalizasyon işinin proje çizim bölümünün bittiğini yapım işinin de 7 Aralık tarihinde ihale edilerek çalışmalara başlanacağını belirtti.

Önal yaptığı açıklama; "Geçtiğimiz yıl Darende’yi ziyaret ederek çeşitli inceleme ve temaslarda bulunan İller Bankası Genel Müdürü Yardımcısı M. Bahattin Kaptan ve beraberindeki yetkililer daha önceden yaptığımız talep doğrultusunda kanalizasyon sorunumuzu çözmek için gerekli çalışmaları yapmıştı. Devam eden süreçte kanalizasyon projesinin çizim işi 5 Eylül 2006 tarihinde 62 bin YTL bedelle ihale edilerek çizim işlemleri tamamlandı. Kanalizasyonun yapımı için 2007 yatırım programına ilçemizin de alınması ile birlikte 7 Araklık 2007 tarihinde ihalesiyle yapıldı. Sözleşmenin yapıldığının tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde yer teslimi yapılarak işe başlanacaktır. İşin süresi ise yer tesliminden itibaren 900 takvim günüdür. İlçemizde yapılacak kanalizasyon çalışması Bölge Trafik (TOKİ) alanından başlayıp Zaviye Mahallesini de içine alacak şekilde Heyiketeği, Sungur, İbrahim Paşa, Hacı Derviş, Sandıkkaya ve Gökyar Mahallesine kadar olan sağlı sollu mahalleleri içine alan proje ile kanalizasyon çalışmamız yapılacak" dedi.

Tohma kurtulacak

Yapılacak olan kanalizasyon sistemiyle Darende’nin içinden geçen ilçeye hayat veren Topma Irmağının da kurtulacağın söyleyen Önal, Gökyar Mahallesine yapılacak arıtma tesisiyle de Tohma Irmağının temizlenmesinin sağlanmış olacağını ifade etti. Darende’nin kanalizasyon sorunun çözüm aşamasına gelmesinden ötürü mutluluk duyuduğunu sözlerine ekleyen Başkan Memduh Önal; "Benim için en büyük mutluluk, kanalizasyon ve içme suyunu halletmek olacak. Kanalizasyon olmadığı için bazen kirlilik oluşuyor. Bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Çevreyi temiz tutmak için çaba harcıyoruz ama kanalizasyon ve altyapı olmayınca yaptığınız temizlik hizmetinin faydası da olmuyor. Darende’ye imkanlar ölçüsünde hizmetler yaptık. Şimdi bütün enerjimizi bu iki sorunu çözmek için harcıyoruz. Amacımız Darende’yi daha güzel yaşanabilir bir ilçe yapmaktır" dedi.


Anahtar Kelimeler: