Heyiketeği parkı açıldı

Heyiketeği parkı açıldı

Heyiketeği parkı açıldı
4.09.2009 16:47:00 1673 0

“PARKLAR KENTSEL GELİŞİM İHTİYACI”

Darende ilçesinde belediye tarafından yaptırılan 2 bin 400 metrekarelik yeni bir park hizmete açıldı. Festival kapsamında Heyiketeği Mahallesinde yapımı tamamlanan Belediye Parkı törenle hizmete girdi. Parkın açılışında bir konuşma yapan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, parkların kentsel gelişimin ihtiyaçlarından birisi olduğunu söyledi.

Heyiketeği Mahallesine yapılan parkın açılışı davetlilere kahvaltı verilmesi ile başladı.

HEYİKETEĞİ’NE PARK YAPILDI

Parkın açılışında bir konuşma yapan Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, kentsel gelişimi her geçen gün gelişen Darende’nin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan sosyal alanlara bir yenisini daha eklemenin sevinci içerisinde olduklarını belirtti. Özkan; “İlçemizin en büyük ve toplu yaşamın en yoğun olduğu bölgelerimizden birisi olan Heyiketeği Mahallesine belediyemizin imkânları ile 2 bin 400 metrekarelik bir park kazandırmış bulunuyoruz. Çocuklarımızın eğleneceği, büyüklerin dinlenip güzel vakit geçireceği bu alan önemli bir eksiği gidermiştir. Apartman yaşamının yoğun olduğu bu bölgede çocuklarımızın oyun oynayacağı bir alan yoktu ve seçim sürecinde de burası için bir proje geliştirmemiz istenmişti, bizde öncelikli olarak bu çalışmayı tamamladık. Artık çocuklarımız kendilerine ait güzel bir mekânda eğlenirken, büyükler, ağaçların gölgesinde su sesiyle dinlenecek, vatandaşlarımız aileleriyle güzel vakitler geçireceklerdir” dedi.

Davetler verilebilecek

Çok kısa bir sürede tamamladıkları alana taşıma ağaçlar getirerek yeşillendirdiklerini kaydeden Özkan; “Çimlendirme, yürüme yolları ve oyun gruplarıyla çalışmamızı sürdürdük. Bu parkta ayrıca vatandaşlarımız davetlerini verebilecek bir kafeteryaya da sahipler. İşletmeye verdiğimiz kafeterya sürekli açık olacak ve hizmet verecektir. Düğün, nişan, sünnet, mevlit gibi toplu davetlerde vatandaşlarımız buradaki imkânlardan yararlanabileceklerdir” diye konuştu.

Belediye imkânları ile yapılan parka 110 bin TL civarında harcama yaptıklarını kaydeden Özkan, ilçenin ihtiyaç olan diğer bölgelerine de bu tür sosyal alanlar yapmaya devam edeceklerini bildirdi.

Parkın yapımında gayret gösteren Belediye Meclis Üyeleri ve çalışanlara plaket verildi. Çocuklarla birlikte kurdeleyi kesen Başkan Özkan davetlilerle birlikte gezdiği park hakkında bilgiler verdi. Belediye çalışanları açılıştan sonra davul zurna eşliğinde halay çekti.


Anahtar Kelimeler: