Sürpriz güzelliklerle dolu

Sürpriz güzelliklerle dolu

Sürpriz güzelliklerle dolu
Gündem 15.08.2009 19:22:00 1925 0

Vali Saran Darende’yi gezdi;

“Sürpriz güzelliklerle dolu”

Malatya’nın yeni Valisi Doç Dr. M. Ulvi Saran ilçe gezilerini yılda 300 bin dolayında vatandaşın ziyaret ettiği Darende ile sürdürdü. Darende’deki tarihi, doğal ve kültürel güzellikleri gezerek bilgi alan Vali Saran Tohma Kanyonunda rafting yaptı.

Malatya Valisi M. Ulvi Saran 30 Temmuz günü Darende’ye gelişinde Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkanı İsa Özkan, resmi kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’ndan misafirleriyle birlikte Darende’ye gelen Vali Saran ilk olarak Somuncu Baba Külliyesini gezdi. Somuncu Baba türbesi, cami ve eklentilerini gezen Vali yapılan çalışmalar hakkında Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’ten bilgi aldı. Somuncu Baba Külliyesinin mimari özellikleri ve kullanılan malzemeleri dikkatle inceleyen Saran, çok beğendiğini ifade ettiği çalışmaların uygulayıcıları ve mimarlarıyla tanışmak istediğini söyledi.

Bulunmaz bir yer

Darende Tanıtım Merkezi’ni de gezen Saran, yörenin kültürel ve ekonomik değerlerinin bir müze halinde çok güzel bir şekilde sunulduğunu kaydetti. Balıklı kuyular, Kudret Havuzu ve Tohma Kanyonunda incelemelerde bulunan Ulvi Saran, turizm potansiyeli açısından Darende’nin bölgenin en ileri merkezlerinden biri olduğunu vurguladı. Piknik yapmaya gelen vatandaşlarla sohbet eden Saran, dinlenmek ve güzel vakit geçirmek için Darende’nin bulunmaz bir yer olduğunu belirtti.

Vali rafting yaptı

Beraberindeki heyetle birlikte Tohma Kanyonun da rafting de yapan Vali Saran parkurun oldukça keyif veren bir ortam olduğunu bildirerek; “İlk defa burada rafting yaptım, ama artık kaptanlık yapabilirim. Parkur çok güzel, hafif adrenalin yaşadık, kanyonun gizemli ve insan eli değmemiş tamamen doğal ortamından süzülerek varış noktasına ulaştık. Müthiş keyif duyduk, Darende’ye ayrıca trekking yapmaya da geleceğiz” dedi.

Günpınar Şelalesini de gezen Vali, Kaymakam Vural Karagül’den yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Şelale ve civarında çok güzel bir mesire alanı oluşturulduğunu ifade eden Saran, insanın ruhunu dinlendiren bir ortamın hakim olduğunu söyledi.

İlçeye yaptığı gezi ve izlenimleri hakkında bir değerlendirme yapan Vali Ulvi Saran, Darende’nin, sürpriz denecek ölçüde tarihi kültürel ve tabi güzellilere sahip olan bir yer olduğunu bildirdi.

Darende örnek ilçe

Saran; “Umduğumdan daha fazla güzelliklere tanık oldum. Burasının güzel bir yer olduğunu öğrenmiştim ama bu kadar zengin ve etkileyici bir güzelliğe sahip olduğunu tahmin edemiyordum. Bu açıdan benim için sürpriz olmuştur. Burada dikkatimi çeken ve güzel olan husus Darendelilerin bu güzellikleri hak ettiği şekilde toplumumuzun yararına etkinlik ve faaliyetlerle sunmuş olmalarıdır. Tohma Kanyonu çok muhteşem, özellikle böylesi güzel bir ortamda rafting imkanının olması, çevredeki taş örtüsünün ve doğal yapının etkileyici güzellikleri barındırması burayı cazip hale getiren unsurlardan birisidir. Ayrıca Hulusi Efendi Vakfı’nın yürüttüğü faaliyetler hem kültürel, hem tarihi hem de manevi hususları oldukça kayda değer buldum. Darende’nin gerçekten ileri düzeyde önemli eserler verdiğini görmüş oldum. Darende’de yapılan hizmetler devlet imkanlarının yanı sıra aynı zamanda sivil organizasyonun ve ilçeden yetişen Darendelilerin katkısıyla oluşmuş durumdadır, bu da takdir edilecek noktadır. Yani devletin, sivil kurumların vakıfların yerel yönetimlerin vatandaşların bir araya gelmesi halinde ne kadar güzel bir yapıya ortaya çıkacağı ve eserler üretileceği görülmektedir. Bu çalışmaların benzer güzellikleri bulunan ilçelere de örnek olmasını temenni ediyorum. Burada güzel hizmetlerin oluşmasında emeği geçen başta Kaymakamımız, Belediye Başkanı, Hulusi Efendi Vakfı yetkilileri ve tüm Darendelilere teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: