Kanı durduran Profesör Darendede

Kanı durduran Profesör Darendede

Kanı durduran Profesör Darendede
Gündem 15.08.2009 19:16:00 1763 0

Yüzyılın en önemli gelişmelerinden birisi olan kanamaları durduran ilacı bularak tarihe geçen Prof. Dr. H. Cahit Fırat Darende’yi gezdi. Malatya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Orhan Çekin’le birlikte ilçemize gelen Fırat Darende’nin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Hulusi Efendi Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı H. Hamidettin Ateş’in eşliğinde Somuncu Baba Külliyesi ve civarını gezen Fırat güzellikler karşısında hayran olduğunu bildirdi. Darende ismini çok duyduğunu ancak ilk kez geldiğini bildiren Cahit Fırat ülkemizde görülmesi gereken en önemli yerlerden birisi de Darende olduğunu belirtti. Her yerin çok güzel bir şekilde düzenlenmiş ve insanların istifadesine sunulmuş olmasının insana verilen değeri yansıttığını kaydeden Fırat, “Hulusi Efendi Vakfı’nın öncülüğünde Darende bir cennete dönüşmüş. Gezilip görülecek o kadar çok yer var ki, insan keyif duyarak kültürümüzü, doğal ve tarihi değerlerimizi tanıyor. Darende’ye büyük bir anlam ve değer katan vakfın çalışmaları, ilçenin gelişmesini de sağlamış. Darende’yi ilgi odağı haline getiren vakfı ve yetkililerini kutluyorum” dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyet Başkanı Orhan Çekin de 30 yıldır Darende’den geçtiğini ancak Hulusi Efendi’yi bugüne kadar tanıyamadığını ve anlayamadığını bildirdi.


Anahtar Kelimeler: