Ayvalılılar festivalde buluştu

Ayvalılılar festivalde buluştu

Ayvalılılar festivalde buluştu
15.08.2009 18:55:00 2079 0

Bu yıl 3.’sü yapılan Ayvalı Alabalık Festivali 4-5 Temmuz günlerinde yoğun katılımla gerçekleşti. Yurdun değişik yerlerinde bulunan binlerce Ayvalılının katıldığı festival kapsamında 44 çocuk sünnet ettirildi, müzik ve eğlence programları düzenlendi.

Festivalde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Hamit Demir birlik, beraberlik, kaynaşma ve dayanışmaya vesile olan festivalle, gurbettekilerin sıla-i rahim yaparak özlem giderdiklerini, sevinçlerini paylaştıklarını söyledi. Göreve seçilmelerinin ardından hizmetlere başladıklarını ve kurumu yakından tanıdığı için belediyeciliğin ne demek olduğunu, nasıl hizmet edileceğini bildiğini kaydeden Demir, imkanları zorlayarak en iyi hizmetleri sunmayı amaçladıklarını söyledi.

İki gün süren festivale çok sayıda önemli isim de katıldı. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, Kuluncak, A.Ulupınar, Balaban, Ilıca Belediye Başkanları, BBP Doğu Anadolu Bölge Sorumlusu Av. Selami Ekici, Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Alican Bozkurt, Esenlik Genel Müdür Yardımcısı Hulusi Boyraz, sanatçı Ahmet Yenilmez gibi tanınmış simalar etkinliğe iştirak etti.

Festivalde bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bu tür etkinliklerin önemli hizmetler olduğunu çünkü festivali bahane eden çok sayıda insanın memleketine gelerek sevdikleriyle, özlem giderip kültürel canlılığa vesile olduğunu söyledi.

Ayvalılar Dernek Başkanı Ömer Budak da hergeçen yıl festivale katılımın arttığını ve büyük bir şölene dönüşen etkinliğin herkesi memnun ettiğini bildirdi.

Sanatçıların sahne aldığı, yöre şairlerinin şiirlerini seslendirdiği etkinlikte vatandaşların davul zurna eşliğinde oynadıkları Torosi oyunu ilgiyle izlendi.


Anahtar Kelimeler: