Aile kaynaşması böyle olur

Aile kaynaşması böyle olur

Aile kaynaşması böyle olur
Gündem 15.08.2009 15:53:00 3109 0

Darende’nin köklü ailelerinden Zontul, Bak, Baki, Samur, Şahsuvar ve Yiğit aileleri bu yıl 5.’sini gerçekleştirdikleri gelenekselleşen gecede buluştu.

Hacıderviş Mahallesinde Zontulların bahçesinde yapılan buluşmaya Mülkiye Müfettişi Süleyman Yıldırım, Darende Belediye Başkanı İsa Özkan, A.Ulupınar Belediye Başkanı Sezai Gürbüz, CHP İlçe Başkanı Sinan Sunguroğlu ve aile mensupları katıldı. Zontul, Bak, Baki, Samur, Şahsuvar ve Yiğit ailelerinden 600 kişinin eş ve çocuklarıyla iştirak ettiği gecede tertip heyeti adına bir konuşma yapan Ali Zontul, toplantının amacının birlik ve beraberliğin sağlanması olduğunu söyledi.

Tatiller Darende’de geçmeli

Ali Zontul; “Bu toplantıyı vesile ederek her yıl ailemizle birlikte buraya geliyoruz, amacımız gelecekte çocuklarımız babaocağını, topraklarını unutmasın, sıla-i rahim yapsın, Darende sevgisini hep gönüllerinde taşısınlar. Tatil yapmaya başka yerlere değil Darende’ye gelsinler diye düşünüyoruz. Bizler birkaç yıldır bu etkinliklere katılarak aynı sülaleden gelen aile bireyleri olarak akrabalarımızı tanımaya çalışıyoruz. Her geçen yıl aynı sülaleden gelen yeni isimlerle tanışmaktayız, geçen yıl aramızda olup Oxford’da öğretim görevlisi ve film yapımcısı olan Necati Zontul uzun yıllar sonra geldiği Darende’de yaptığı kamera kaydını bazı görsel eklemelerle çok güzel bir film haline getirmiştir” dedi.

Adana Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Burak Krom’un sahibi Hikmet Baki basın mensuplarına ve protokole yapılan CD’lerden hediye etti. Gecede 104 yaşındaki Fotoğrafçı Mevlüt Zontul’un hayatı anlatıldı ve plaket takdim edildi. Çeşitli hediyelerin dağıtıldığı programda çamaşır makinesi, fırın, mutfak ve ev aletleri gibi değişik ürünler çekilişle sahiplerini buldu. Darende kebabının ikram edildiği gece havai fişek gösterisiyle son buldu.


Anahtar Kelimeler: